4 januari 2016

Deel je kennis op de EcommerceWiki

Wereldbol met netwerk

Tijdens de Webwinkel Vakdagen lanceren we samen met de Ecommerce Foundation de EcommerceWiki. Met een paneldiscussie tussen Google, bol.com, Thuiswinkel.org, Bugaboo en Marktplaats op 20 januari, geven we het startschot voor dit Engelstalig kennisplatform, waarop experts van over de hele wereld hun e-commercekennis kunnen delen. Schrijf jij ook mee?

“De EcommerceWiki is in het leven geroepen vanwege de groeiende vraag naar e-commerce-gerelateerde onderwerpen,” aldus Jorij Abraham, Director van de Ecommerce Foundation. “Hoewel internet al vol staat met interessante informatie over de online markt, is deze vaak lastig te vinden en weinig gestructureerd. Met deze one-stop shop willen we het de mensen zo makkelijk mogelijk maken en hen verder helpen op het gebied van e-commerce.”

EcommerceWiki logo

Wat is de EcommerceWiki?

De EcommerceWiki bevat nu al meer dan 40 onderwerpen, variërend van cross-border e-commerce, e-mailmarketing en search engine optimization tot online betalen, online beveiliging en online belastingen. Elk onderwerp is vervolgens weer opgedeeld in drie niveaus: basis, gevorderd en experts. Op die manier kan iedereen op de EcommerceWiki de informatie vinden die hij of zij zoekt. Studenten en beginnende ondernemers kunnen terecht in het basis-gedeelte, terwijl meer ervaren e-commerce- (en andere) managers het gevorderden-gedeelte kunnen raadplegen. Expert gaat weer een stap verder en behandelt huidige vraagstukken en uitdagingen in het vakgebied.

“We zijn nu druk bezig met het vullen van de EcommerceWiki en daar komt natuurlijk heel wat werk bij kijken,” zegt Abraham. “Het mooie aan de technologie van de EcommerceWiki is dat iedereen hieraan mee kan werken. Net als bij Wikipedia kunnen mensen zelf teksten bewerken of toevoegen. Op die manier willen we ervoor zorgen dat de aangeboden informatie zo specifiek en actueel mogelijk blijft.”

Schrijf mee en deel je kennis

Om dit in goede banen te leiden is de Ecommerce Foundation nog op zoek naar mensen of bedrijven die op hun vakgebied willen bijdragen aan de totstandkoming van de EcommerceWiki. Hierbij kun je denken aan redactionele werkzaamheden, zoals het schrijven of tegenlezen van content, of het sponsoren van een onderwerp. In ruil daarvoor kunnen de deelnemers zich nog meer positioneren als expert op een bepaald vakgebied, en in contact komen met andere experts over de hele wereld.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de EcommerceWiki of meewerken aan dit initiatief? Neem dan contact op met de Ecommerce Foundation via of 020 261 28 30. Daarnaast nodigt de Ecommerce Foundation je van harte uit om de Nederlandse lancering van de EcommerceWiki tijdens de Webwinkel Vakdagen op 20 januari bij te wonen. Meld je aan voor de Webwinkel Vakdagen!