5 januari 2016

Populairste e-commerce content van 2015

Doe jij mee aan de Thuiswinkel.org blogkampioenschappen 2016?

negatieve reactie op twitter bij independer

In 2015 zijn wij samen met Thuiswinkel.org business partners tips & tricks, trends en praktische e-commercekennis gaan delen met onze leden. Hier is een reeks zeer leuke, interessante blogposts uit voort gekomen over marketing, cross-border, verpakkingen, betalen, veiligheid en meer. Wil jij weten welke artikelen het populairst waren in 2015?

Wat opviel in de resultaten is dat blogposts over marketing, social media en verkopen over de grens erg populair waren. Wat verder mooi is om te melden, is dat de expertise van onze business partners ook door branchemedia als Emerce en Verpakkingsprofs is overgenomen. Hieronder de best gelezen blogposts van 2015: 

 1. 6 webcare cases: the good, the bad and the ugly - Merlijn Kauffman - ContactCare

  Thuiswinkel.org blogbekerDe best gelezen business partner blogpost van 2015 is geschreven door Merlijn Kauffman van ContactCare. Gefeliciteerd! 
  Als webcareteam krijg je een hoop op je afgevuurd over social media. Consumenten gedragen zich niet altijd correct op het internet of durven sneller een gewaagde grap te maken. Het licht schokkende filmpje van ‘De beste Social Media‘ illustreert dit precies. Hoe ga jij hier verstandig mee om en wat maakt de situatie alleen maar erger? Lees meer over de 6 webcare cases.

 2. Waar moet je aan denken als je een webshop in het buitenland start? - Bertram Welink - Seoshop

  We mogen in Nederland best trots zijn op onze e-commercemarkt. Nederlanders vinden het al vrij normaal om online hun producten te kopen en we staan vooraan als het gaat om innovatieve ontwikkelingen, zoals op het gebied van m-commerce. Terwijl de Nederlandse webshop goed loopt, is het misschien wel eens interessant om ook over de grens te kijken. Want met de kennis die we op onze thuismarkt hebben opgedaan, kunnen we een grote voorsprong realiseren in het buitenland. Maar, dan moet je wel goed voorbereid zijn. In dit artikel lees je hoe je over de grens verkoopt.

 3. Hoe verover je de Duitse markt in 2015? - Andreas Giese - Dexport

  Met een Duitse website bereik je een van de grootste afzetmarkten van Europa. Het land telt maar liefst 61,2 miljoen internetgebruikers en de e-commerce markt groeide vorig jaar boven verwachting. Ook kopen Duitsers gemiddeld drie keer vaker op internet en ze besteden online meer dan andere Europese burgers. Maar hoe verover je nu de Duitse markt? Hier staan vijf tips om je op weg te helpen met verkopen in Duitsland.

 4. Waarom webcare? 10 redenen en tips om nú te beginnen! - Estelle Wienk - Arvato

  Social media is een onmiskenbaar onderdeel van de marketingmix geworden. Vergeet daarbij niet de kracht van het medium: de interactie met je klanten! Een goed ingerichte webcare versterkt het succes van je content marketinginspanningen en zorgt voor een betere conversie naar jouw webshop. Lees hier hoe je jouw webcare inricht voor het beste effect in jouw webshop.

 5. Verhoog je conversie met de MBTI methode - Eugène Crijns - The Conversion House

  Hoe verleid je een bezoeker van je webshop tot een aankoop? Juist, door in de huid van je bezoeker te kruipen. Geen enkele bezoeker van je site is hetzelfde. De een is op zoek naar feiten, de andere is meer opzoek naar persoonlijk contact. Een mogelijkheid om de voorkeuren van je bezoeker te scannen is door gebruik te maken van de MBTI methode. Wil je weten hoe de MBTI methode werkt?


BlogbekerWil jij in 2016 ook meedoen aan de Thuiswinkel.org blogkampioenschappen?

Wil jij ook bloggen op Thuiswinkel.org? Laat zien met welke expertise en tips jij de leden van Thuiswinkel.org verder kunt helpen. Mail naarvoor de spelregels.