8 december 2015

Cross-Border Bootcamp stoomt Nederlandse E-tailers klaar voor buitenlands avontuur

Cross-Border Bootcamp logo

22 Nederlandse e-commerce experts slaan de handen ineen om Nederlandse ondernemers voor hun online e-commerce expansie klaar te stomen. Tot 7 Januari kunnen kandidaten zich inschrijven voor de Cross-Border Bootcamp, een initiatief van de Cross-Border Werkgroep van onderzoeksplatform ShoppingTomorrow.

Hoogste tijd om de grens over te gaan met jouw webshop

Terwijl Nederlanders gretig gebruik maken van de wereld die online voor hen opengaat, blijft het online verkopen in andere landen achter. Geen enkel Nederlands bedrijf heeft zich tot échte online-multinational ontpopt zoals het Duitse Zalando dat heeft gedaan. Er wordt nog steeds meer door Nederlanders in het buitenland gekocht dan dat buitenlanders bij Nederlandse bedrijven aankopen doen. Volgens de Euroflash Barometer 413 kwam in 2014 90.4 % van de omzet van Nederlandse webwinkels uit eigen land, terwijl volgens de Thuiswinkel Markt Monitor 2014 390 miljoen euro door Nederlandse webshoppers in het buitenland is besteed.

Het perfecte moment om ondernemers in Nederland op weg te helpen! Ondernemers die al ervaring hebben op dit gebied, met ondersteuning van experts, onderzoekers en vakmensen uit verschillende gebieden van e-commerce helpen jou de volgende stap te maken.

Cross-Border Bootcamp banner. Zakenman met bokshandschoenen

Cross-Border Bootcamp is ready for business 

De ‘Cross-Border Bootcamp’ is op 7 december officieel gelanceerd tijdens het Shopping Time-congres van ShoppingTomorrow. Op de website www.cross-border-bootcamp.com  kunnen bedrijven zich inschrijven door hun motivatie achter te laten. Uit alle aanmeldingen wordt er een eerste groep kandidaten geselecteerd. Zij zullen tijdens de Webwinkel Vakdagen op 20 en 21 januari 2016 gaan pitchen om op die manier hun plek bij de laatste drie te verwerven. Deze drie bedrijven worden elk met een team van 7 (of 8) experts gematcht die hen gedurende 3 maanden helemaal klaarstomen om hun cross-border e-commerce droom in de praktijk te verwezenlijken. Daarbij komen onderwerpen zoals logistiek, data, content, lokalisering en betalingsverkeer aan bod.

Thuiswinkel.org-leden sla jullie slag! 

Wij weten natuurlijk al lang dat onze leden tot de beste webwinkels van Nederland behoren. Dit is hét moment om dit ook internationaal te laten zien met ondersteuning van Nederlandse e-commercespelers als onder andere bol.com, HEMA en Noppies, maar ook de Hogeschool van Amsterdam, Salesupply en Spring Global Mail. Wil jij internationaal succes?

Meld je aan voor de Cross-Border Bootcamp

Cross-border experts aan het woord

De deelnemende professionals zijn enthousiast om hun kennis te delen: “Ik vind het leuk om ondernemers met mijn ervaring te helpen in het buitenland online te gaan”, beschrijft Erwin Hammer, Director Sales en Marketing bij Noppies, zijn motivatie om mee te doen. Ook Sjoukje Goldman, docente strategische marketing aan de Hogeschool van Amsterdam, kijkt uit naar de bootcamp: “Ik wil mijn expertise graag delen met ondernemers uit de praktijk. Aan de Hogeschool ben ik ook bezig met een grootschalig Europees onderzoek naar cross-border e-commerce. De ervaring die ik tijdens de Bootcamp opdoe, neem ik weer mee naar mijn studenten op de Hogeschool.”

Bekijk de introductievideo van de Cross-Border Bootcamp

Klik door voor de Cross-Border Bootcamp introductievideo

Dit project is in het leven geroepen door de cross-border werkgroep van het project ShoppingTomorrow. Dit onderzoeksplatform is door belangenvereniging Thuiswinkel.org opgericht om het consumentgedrag in het huidige, steeds verder digitaliserende retaillandschap te onderzoeken.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website www.cross-border-bootcamp.com, waar de voortgang van het project te volgen is via het blog. Volg ons ook op Twitter: @CB_Bootcamp.

ShoppingTomorrow

ShoppingTomorrow (voorheen Shopping2020) is een platform waar professionals uit de retailbranche gezamenlijk continu de ontwikkelingen van consumentengedrag, technologie en de (internationale)markt verkennen en tot concrete acties komen om hun eigen concurrentiepositie en die van Nederland te verbeteren. Het onderzoeksplatform is geïnitieerd door Thuiswinkel.org en wordt ondersteund door 24 branche- en belangenverenigingen, van de ANVR (reizen) tot en met het Verbond van Verzekeraars.

Wil je met jouw webwinkel de grens opzoeken?

Bekijk onze pagina over internationaal ondernemen en onze cross-border checklist.