11 december 2015

Geschillencommissie Thuiswinkel doet 76 uitspraken in eerste drie kwartalen 2015

logo van de Geschillencommissie De Geschillencommissie Thuiswinkel heeft tot nu toe in 2015 76 uitspraken verzonden. Dat zijn er 4 minder ten opzichte van het vorige jaar. In 2014 werden er in totaal 90 uitspraken verzonden aan leden van Thuiswinkel.org. Het bedrag dat bij de klachten in geding was, bedroeg gemiddeld 678,00 euro.

Daarnaast werden er 50 zaken geschikt vóórdat het tot uitspraak kwam.

Over de Geschillencommissie Thuiswinkel

Wanneer er onderling geen oplossing bereikt wordt, heeft de consument de mogelijkheid om een geschil voor te leggen aan de onafhankelijke Geschillencommissie Thuiswinkel. De uitspraak van de geschillencommissie geldt voor beide partijen en moet dus altijd worden nagekomen.

Voorkomen van een procedure is beter dan het winnen van een procedure

Als er juridische vragen zijn rondom de afhandeling van een klacht dan kun je deze aan ons voorleggen en kunnen we deze samen bespreken. Praktijkvragen zijn voor ons ook leerzaam en juist inspelend op de praktijk kunnen wij advies geven. Dat kan via of ook direct aan . Het voorkomen van een procedure scheelt veel tijd en veel geld. Aanvullende vragen rondom de procedure bij de geschillencommissie horen we ook graag. Voor telefonisch overleg zijn wij direct bereikbaar via 0318 698 481.

Maak gebruik van Thuiswinkel.org ondersteuning bij het voeren van verweer en kom goed voorbereid bij een zitting

Ank van Heeringen, jurist van Thuiswinkel.org benadrukt dat het erg belangrijk is om bij een zitting aanwezig te zijn. “Je standpunt en antwoorden op vragen tijdens de zitting kunnen de commissie overtuigen dat de klacht ongegrond is. Sinds half juni 2014 krijg ik een vooraankondiging van een geschil. Op dat moment neem ik direct persoonlijk contact op met ons lid met de vraag of ik iets kan bijdragen in het verweer. Dat heeft regelmatig al tot positieve gevolgen geleid. Het biedt alleen maar voordelen om samen met het lid te kunnen sparren over een geschil. Ook is de opkomst – wellicht door dit contact – van leden bij een zitting toegenomen.”

We stellen het zeer op prijs als we het verweer dat gevoerd wordt geanonimiseerd mogen delen met andere leden in onze Juridische Vraagbaak. Hierin kunnen leden uitspraken van de geschillencommissie terugvinden op thema en zo inspiratie vinden voor een verweer. “Zo helpen wel elkaar en kunnen we ook van elkaar leren”, vertelt Ank van Heeringen.

Meer weten over de Geschillencommissie Thuiswinkel en de behandelingskosten?

Het juridisch team van Thuiswinkel.org staat voor je klaar!

Het juridisch team van Thuiswinkel.org, Ank van Heeringen, Vincent Romviel en Nathalie Entius
Bij Thuiswinkel.org staan onze juristen al jaren klaar voor onze leden via e-mail en telefoon om te sparren over talloze juridische onderwerpen. Denk aan vragen over het consumentenrecht, klachten van consumenten, het verweer bij geschillen, maar ook vragen over de wettelijke regels over informatieverplichtingen op bijvoorbeeld jouw site. Heb je een juridisch probleem of is iets onduidelijk én ben je lid van Thuiswinkel.org? Maak dan gratis gebruik van onze juridische ondersteuning.