14 december 2015

De 5 payment-trends in e-commerce (deel 2)

Priscilla-Fleur Hellemons - Buckaroo - Business Partner

Het woord growth met een stijgende trendlijn

De e-commerce wereld staat niet stil. Door de verandering in de manier van shoppen van de consument treden er diverse nieuwe trends en ontwikkelingen op. Ook in het betaallandschap. Hierdoor komen online en offline steeds dichterbij elkaar te liggen en worden in veel gevallen zelfs met elkaar geïntegreerd. Vorige week kon je de eerste drie payment-trends lezen. Deze week de laatste twee.

Huisstijl en conversie

 Binnen het betaalproces zijn verschillende conversieverhogende oplossingen te bedenken. Het ontbreken van een consistente en doordachte look & feel is niet meer van deze tijd. Het op de juiste manier inrichten van huisstijl in het bestelproces is een belangrijke succesfactor.

Huisstijl laptop waar letterlijk de kleuren vanaf spetteren

Wat betekent dit voor jou als winkelier?

Het toevoegen van de juiste stijl en overtuigingskracht binnen het bestelproces is een continu proces voor de winkelier. Een “standaardinvulling voor optimale conversie” is niet te definiëren, al zijn er natuurlijk wel bewezen succesfactoren. Uit talloze onderzoeken is gebleken dat aanpassingen in de informatievoorziening, bijvoorbeeld het juist wél vermelden van bezorgkosten en levertijd (voorkom verrassingen) of het juist niet tonen van de topnavigatie (ruis elimineren), enorm positieve gevolgen kunnen hebben voor de conversie.

Wat betekent dit voor jouw klant?

Je klant is al overtuigt van het product wanneer die bij de kassa aankomt. Het is dus eeuwig zonde als de aankoop op deze laatste essentiële interactie alsnog stukloopt. Je klant verwacht, net als in de fysieke winkel, een zekere service. Wek daarom vertrouwen door in het gehele (betaal)proces jouw huisstijl door te voeren en zorg dat de klant zorgeloos de aankoop kan afronden en uiteindelijk met een goed gevoel de webwinkel verlaat.

Wat is de technische impact?

De meeste betaalprocessen lenen zich uitstekend voor de eerder genoemde optimalisaties. Er zijn namelijk verschillende conversieverhogende betaaloplossingen die winkeliers in eigen look & feel kunnen inzetten. Er kunnen altijd maatwerkoplossingen uitgewerkt worden door de technici achter de webshop als je net iets extra’s of anders wilt. Denk tot slot niet alleen aan gebruiksvriendelijke- en conversiegerichte betaalpagina’s, maar ook aan Credit Managementoplossingen (innen van uitstaande facturen) met herinneringen in eigen huisstijl.

Loyalty- en cadeaukaarten

Klantenkaarten, spaarsystemen of cadeaukaarten: loyaltysystemen zijn nog altijd erg populair. De drijfveren hiervoor lopen uiteen: het versterken van de klantbinding, verhogen van de omzet of het aanboren van een nieuwe klantgroep. Om een loyaltysysteem succesvol op te kunnen zetten moeten bedrijven wel een aantal belangrijke vragen beantwoorden.

  • Wel of niet multichannel (online en offline) te verzilveren?
  • Werken met punten of geld?
  • En hoe wordt het uitgeven, activeren en beveiligen van de cadeaukaarten ingericht?

Wat betekent dit voor jou als winkelier?

Het aanbieden van loyaltyproducten en het aanbieden/accepteren van cadeaukaarten brengt vele voordelen met zich mee. Tevreden klanten zorgen voor een goede mond-tot-mond reclame waardoor je naamsbekendheid groeit. Klanten sparen en worden getriggerd om terug te komen. Daarbij blijkt bijna eenderde van de consumenten in de (web)winkel ook nog eens meer uit te geven dan het bedrag van de cadeaukaart.

Wat betekent dit voor jouw klant?

Jouw klant ziet er voordeel in wanneer deze aankopen doet bij een (web)winkel waarbij gespaard kan worden voor leuke extra’s. Door terug te komen wordt de klant beloont en ontstaat er een grotere merkbeleving. Doorgaans zal de klant ook meer willen besteden omdat een deel al ‘gratis’ is (cadeaukaarten) of omdat het sparen zo sneller gaat en de beloning sneller in zicht komt (loyalty). In beide gevallen voelt het voor de klant als een cadeautje.

Wat is de technische impact?

Een Payment Service Provider biedt vaak standaardkoppelingen aan die te gebruiken zijn met diverse veelgebruikte e-commerce softwarepakketten. De impact om deze systemen op te nemen in je betaalproces is sterk afhankelijk van het type loyaltyproduct en op welke manier deze ingezet dient te worden. Cadeaukaarten als betaalmethode zit vaak standaard in de integratie met het platform van een Payment Service Provider. 

 

Priscilla Fleur Hellemons Priscilla-Fleur Hellemons, marketingcommunicatie medewerker, Buckaroo Online Payment Services

Thuiswinkel.org Business Partner
Zonnebaan 9
3542 EA UTRECHT

Telnr: +31 (0)30 711 50 00
www.buckaroo.nl/