26 november 2015

Latijns-Amerika zet sterke B2C e-commercegroei voort

Wereldkaart waarbij Latijns Amerika is omcirkeld

Latijns-Amerika blijft zich goed ontwikkelen op het gebied van B2C e-commerce. In 2014 steeg de online omzet met 18,2% naar $ 37,4 miljard. Ter vergelijking, de B2C e-commercegroei voor de meer ontwikkelde regio’s van Noord-Amerika en Europa bedroeg in 2014 respectievelijk 12,2% en 13,6%. Voor 2015 is de verwachting dat de Latijns-Amerikaanse markt met 16,4% groeit.

Binnen Latijns-Amerika is Brazilië duidelijk de belangrijkste B2C e-commercemarkt. In totaal bedroeg de Braziliaanse online omzet $ 21,0 miljard, wat een groei van 12,9% betekent ten opzichte van het voorgaande jaar. De B2C e-commercemarkten van Argentinië ($ 4,5 miljard) en Chili ($ 2,0 miljard) zijn een stuk kleiner, maar hun groei ligt wel wat hoger. Zo groeide de Argentijnse markt met 20,2% terwijl Chili een groei van 25,0% noteerde. Net als voor de hele regio neemt de groei in 2015 iets af voor deze drie landen.

Internetpenetratie

De Latijns-Amerikaanse internetpenetratie ligt vrij laag vergeleken met de meer ontwikkelde regio’s van Noord-Amerika en Europa. Waar in die gebieden ongeveer drie kwart van de bevolking toegang heeft tot internet, is dat in Latijns-Amerika slechts 61%. 

Opvallend hierbij is dat Chili, waar 72% van de bevolking een internetverbinding heeft, de hoogste internetpenetratie van de regio heeft. Hiermee ligt dit land duidelijk voor op Argentinië (65%) en Brazilië (58%).

Dit blijkt allemaal uit het Latin America B2C E-commerce Report 2015 dat de Ecommerce Foundation heeft uitgebracht. Het rapport is verder mede mogelijk gemaakt door GfK, Global Collect|Ingenico en Asendia.

Voor meer interessante feiten en cijfers over de Latijns-Amerikaanse B2C e-commercemarkt verwijzen wij je graag door naar onze gratis infographic en light versie van het rapport. Het volledige rapport kan worden gedownload via de website van Ecommerce Europe of door een e-mail te sturen naar .

Company Members en Business Partners van Ecommerce Europe en Thuiswinkel.org krijgen korting

Alle leden en business partners van Thuiswinkel.org krijgen een korting van 50% op het Latin America B2C E-commerce Report 2015. Stuur een e-mail naar om van deze aanbieding te profiteren.