11 november 2015

Noord-Amerika is de op twee na grootste B2C e-commerceregio ter wereld

landkaart van Noord Amerika

De omzet van de Noord-Amerikaanse B2C e-commercemarkt groeide ook in 2014 met dubbele cijfers. Met een groeipercentage van 12,2% is Noord-Amerika echter wel de minst snel groeiende regio ter wereld, waardoor de achterstand op Asia-Pacific (nr. 1) en Europa (nr. 2) verder toeneemt. Naar verwachting neemt de groei van de Noord-Amerikaanse online omzet in 2015 iets toe (12,6%), maar dit is niet genoeg om in te lopen op de twee grootste B2C e-commerceregio’s.

De Noord-Amerikaanse B2C e-commerce-omzet kwam in 2014 uit op $ 522,9 miljard. Ter vergelijking: de online omzet van Asia-Pacific bedroeg $ 770,0bn en die van Europa $ 562,0. Binnen Noord-Amerika is de VS verreweg de belangrijkste e-commercemarkt, met een totale online omzet van $ 482,7 miljard vorig jaar. Hiermee is de VS goed voor meer dan 87% van de volledige Noord-Amerikaanse B2C e-commerce-omzet. Met $ 27,8 miljard staat Canada op de twee plek, gevolgd door Mexico met $ 12,4 miljard.

Mexicaanse e-commerce in de lift

Het komt natuurlijk niet als een complete verrassing dat van de drie genoemde landen Mexico de kleinste B2C e-commercemarkt heeft. Op economisch gebied loopt Mexico duidelijk achter op de VS en Canada, getuige het Bruto Nationaal Inkomen (BNI) per hoofd van $ 10.361. Ter vergelijking, in Canada is dit bedrag $ 50.271 en in de VS zelfs $ 54,629.

Ondanks het feit dat de Mexicaanse internetpenetratie van 44% erg laag is, groeit het belang van e-commerce aanzienlijk. Dit blijkt uit het aandeel van e-commerce in het totale BNI van het land. In 2014 was dit zogenaamde eGDP bijna 1,00%, wat meer dan een vervijfvoudiging betekende ten opzichte van 2009.

Voor meer interessante feiten en cijfers over de Noord-Amerikaanse B2C e-commercemarkt verwijzen wij je graag door naar onze gratis infographic enlight versie van het rapport. Het volledige rapport kan worden gedownload via de website van Ecommerce Europe of door een e-mail te sturen naar .

Leden en business partners van Thuiswinkel.org krijgen korting

Alle leden en business partners van Thuiswinkel.org krijgen een korting van 50% wanneer zij het Noord-Amerikaanse B2C E-commerce Report 2015 bestellen. Stuur een e-mail naar om van deze aanbieding te profiteren.