10 november 2015

Betalen met een selfie: Koopjesdrogisterij.nl heeft de wereldwijde primeur

Lid aan het woord: Koopjesdrogisterij.nl

Selfie met gezichtsherkenningpunten

Koopjesdrogisterij.nl heeft een (wereldwijde) primeur te pakken. Recent hebben ze samen met 1U een app gelanceerd waarbij consumenten middels gezichtsherkenning veilig en makkelijk kunnen inloggen en betalen. Geen gedoe meer met vergeten wachtwoorden of gegevens die keer op keer ingevuld moeten worden. Je koppelt je bankgegevens aan je account en je betaalt door een selfie te maken. Makkelijk en veilig; er is immers maar 1 unieke jij.

De e-commercebranche draait op echte ondernemers: mensen die kansen zien én grijpen. Jos Mekkering en Brenda Warmels zijn zulke ondernemers. In 2011 zijn ze gestart met Koopjesdrogisterij.nl. Koopjesdrogisterij.nl is een dochter van het al langer bekende Droginet. In 4 jaar tijd is Koopjesdrogisterij.nl een gevestigde naam in de online wereld geworden.

 

But first, let me take a selfie

‘We waren op het juiste moment op de juiste plek’, vertelt Regina Koning, marketingmanager bij Koopjesdrogisterij.nl. ‘De directeur van 1U Benelux, Rutger Slager, is tevens onze webbouwer. Hij was net bij Hoyos Labs (de ontwikkelaar van de app) in Amerika geweest toen wij hem spraken. Hij was zo enthousiast over de gezichtsherkennings-app en geloofde echt in het concept. Dat enthousiasme is overgewaaid op Jos en Brenda. En als zij een kans zien, gaan ze razendsnel onderzoeken of de klant hier behoefte aan heeft. Het antwoord was ja!’ 

Voorbeeld van een telefoon met de gezichtsherkenning app

Maanden van testen en innoveren volgden, maar inmiddels is de app live. Met 1U (vrij vertaald: “Er bestaat maar 1, unieke, onmiskenbare you) kun je je gezicht of je vingerafdrukken als verificatie gebruiken. Na het eenmalig koppelen van je bankgegevens kun je makkelijk online shoppen. Voordat de betaling gedaan wordt, maak je nog een keer een selfie om te verifiëren dat jij het echt bent. ‘De app was oorspronkelijk vooral bedoeld om makkelijk in te kunnen loggen. Wij hebben er samen met 1U Benelux een belangrijk aandeel in gehad om het concept zo aan te passen dat het direct geschikt is voor webshops.’

Gezichtsherkenning is de toekomst

Koopjesdrogisterij.nl is de eerste webwinkel die met de app werkt. ‘We hopen dat meer webwinkels en andere partijen gaan samenwerken met 1U. Gezichtsherkenning heeft echt de toekomst en maakt online shoppen voor consumenten veel makkelijker. Zeker via mobiel’, aldus Koning. Consumenten blijven wel de keuze houden tussen gezichtsherkenning of ouderwets inloggen op de site. 

Koopjesdrogisterij.nl Olympisch kampioen?

Op dit moment zijn ze natuurlijk hartstikke druk met de ontwikkelingen en marketing rond de app, maar het volgende grote project dient zich alweer aan: Koopjesdrogisterij.nl is hoofdsponsor van de nieuwe Nederlandse allroundschaatsploeg van topsportkoepel iSkate, de club van Olympisch kampioenen en veelbelovende schaatstalenten. Kijk jij deze winter naar het schaatsen? Dikke kans dat je Koopjesdrogisterij.nl voorbij ziet zoeven. 

Voordelen Lidmaatschap

Ben jij nog geen lid van Thuiswinkel.org? Als lid profiteer je van vele voordelen:
  • Mogen voeren van het Thuiswinkel Waarborg
  • Mogen voeren van het Ecommerce Europe Trustmark
  • Behartiging van jouw belangen op landelijk en Europees niveau
  • Gratis marktonderzoeken, evenementen en juridisch advies
  • Ondersteund door de Consumentenbond
  • Gebruik maken van Thuiswinkel Waarborg Reviews
Word lid