4 november 2015

Ecommerce Europe Trustmark: Europese klachtenafhandeling

Man met credit card achter laptop

Het Ecommerce Europe Trustmark zorgt voor meer vertrouwen in kopen over de grens. Consumenten weten door het Trustmark dat ze zakendoen met een webshop die zich houdt aan Europese wet- en regelgeving. Uniek aan het Ecommerce Europe Trustmark is de Europese klachtenafhandelingservice. Hoe werkt dat precies?

Hoe werkt de klachtenafhandeling?

Stel, een Portugese klant heeft een product gekocht bij een Nederlandse webwinkel. Hij vertrouwt de webwinkel, omdat hij het Ecommerce Europe Trustmark heeft herkend naast het Thuiswinkel Waarborg-logo. De klant is niet tevreden met het product en wil een klacht indienen. Wat moet hij doen? 

Deze vangnetconstructie biedt enerzijds extra veiligheid en service aan de consument in het geval van een geschil. Anderzijds ondersteunt het de webwinkel bij het oplossen van eventuele klachten door gespecialiseerde hulp te bieden bij grensoverschrijdende aankopen.  

Foto van Patricia de Bont, Trustmark Coordinator

‘De kracht van Ecommerce Europe en haar klachtenafhandeling zit hem in de beschikbare expertise bij de verschillende Europese leden van Ecommerce Europe; de e-commerce-organisaties. Dat maakt het mogelijk om een goed beeld te hebben van een klachtoplossing en de realisatie daarvan,’ aldus Patricia de Bont, Trustmark Coordinator.  

Voer jij het Ecommerce Europe Trustmark al?

Ecommerce Trustmark logo Als lid van Thuiswinkel.org kun je het Ecommerce Europe Trustmark downloaden via Mijn Account. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. De enige voorwaarde voor het mogen voeren van het Ecommerce Europe Trustmark is dat je het naast het Thuiswinkel Waarborg op je webshop plaatst en dat de afbeelding doorlinkt naar het certificaat van Ecommerce Europe.