29 oktober 2015

Europese e-commercesector verlangt dezelfde regels voor on- en offline in de Digital Single Market

#DigitalSingleMarket met een cursor Ecommerce Europe is blij met de beleidsvoorstellen die de Europese Commissie doet in de Digital Single Market die afgelopen donderdag is gepubliceerd. De nieuwe strategie kan bijdragen aan de ontwikkeling van een echte Europese Digital Single Market voor consumenten en bedrijven. Om ervoor te zorgen dat de Digital Single Market-strategie een Europees landschap creëert waarin zowel de online als offline cross-border retailsectoren kunnen groeien, raadt Ecommerce Europe beleidsmakers aan om niet met parallelle juridische kaders te komen.

Dezelfde regels voor online en offline verkopen

Ecommerce Europe gelooft sterk in de volledige harmonisatie van juridische kaders for cross-border verkopen in Europa. Daarom verlangt de associatie dat dezelfde voorwaarden gelden voor zowel online als offline shops, aangezien dit verwarring wegneemt en de rechtszekerheid van bedrijven vergroot. Ecommerce Europe begrijpt en ondersteunt de inspanningen van de Commissie om de focus vooral te leggen op online cross-border sales, zoals staat beschreven in de Digital Single Market-strategie, zeker gezien de vele obstakels die nog steeds bestaan voor webshops. Nieuwe voorstellen moeten echter geen twee verschillende wettelijke regelingen creëren voor hetzelfde product, of het nu om online of offline verkopen gaat. Om ervoor te zorgen dat de Digital Single Market binnen de retailsector van de toekomst past, is het van cruciaal belang dat online and offline verkopen op dezelfde manier worden behandeld.

Lees het hele (Engelstalige) artikel op de website van Ecommerce Europe. 

Over Ecommerce Europe

Logo van Ecommerce EuropeOm een vuist te kunnen maken op het gebied van wet- en regelgeving in Europa én te werken aan een positief ondernemersklimaat, heeft Thuiswinkel.org zich samen met 17 andere nationale belangenverenigingen verenigd in Ecommerce Europe. Ecommerce Europe vertegenwoordigt ruim 25.000 (web)winkels die online producten en/of diensten verkopen aan consumenten in Europa. Haar missie is om cross border e-commerce te stimuleren door belangenbehartiging, netwerk, onderzoek en het verminderen van drempels.