12 oktober 2015

Meer internationaal vertrouwen door Europees webwinkelkeurmerk

trustmark logo

Als je lid wordt van Thuiswinkel.org, mag je naast het Thuiswinkel Waarborg gratis het Europese webwinkelkeurmerk Ecommerce Europe Trustmark op jouw website plaatsen. Hiermee tonen onze leden aan consumenten uit het buitenland dat zij voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Hoe zorgt dit nieuwe lidmaatschapsvoordeel voor meer vertrouwen van internationale consumenten?

Vertrouwen winnen van internationale klanten kan een uitdaging zijn. Hoe overtuig je ze dat jouw webshop te vertrouwen is en aan wet- en regelgeving voldoet? Ecommerce Europe, de Europese koepelorganisatie voor (online) retailing, heeft onlangs een Europees webwinkelkeurmerk gelanceerd om dit vertrouwen te bevorderen. Doordat de leden van Thuiswinkel.org worden gecertificeerd op Europese wet- en regelgeving, mogen zij gratis het Ecommerce Europe Trustmark voeren. 

Waar staat het Ecommerce Europe Trustmark voor?

Webshops die het Ecommerce Europe Trustmark voeren, geven daarmee aan dat ze zich houden aan de Ecommerce Europe Code of Conduct. Deze code bevat 10 rechten en plichten van de webwinkel en van de consument. Zo verklaart de webwinkel onder andere zorgvuldig om te gaan met privacy en data, eerlijk te zijn over de prijs en veilige betaalmethodes aan te bieden. 

Ruim 10.000 gecertificeerde webshops in Europa

In Europe zijn ruim 10.000 online shops gecertificeerd door nationale verenigingen zoals Thuiswinkel.org. Deze 10.000 webshops mogen allemaal het Europese keurmerk voeren. Een aantal van onze leden, maar ook van onze buitenlandse zusterorganisaties zoals BeCommerce en de Händlerbund, voeren het logo al naast het nationale keurmerk. Wil jij ook meer internationaal vertrouwen? Word dan nu lid van Thuiswinkel.org en je mag het Ecommerce Europe Trustmark op je website zetten. 

 
Geef uw mening