13 oktober 2015

Nationaal E-mail Onderzoek 2015: E-commerce en E-mail gaan hand in hand

Voorpagina van het Nationaal E-mail Onderzoek

Uit cijfers van het Nationaal E-mail Onderzoek dat jaarlijks in oktober wordt gepubliceerd door Blinker en CG Selecties, is één heel belangrijke conclusie te trekken: e-commerce kan niet zonder e-mailmarketing. Het onderzoek geeft namelijk inzicht in het gebruik en de beleving van e-mail, sms, WhatsApp en social media, ook ten aanzien van online shopgedrag. 

Als (r)e-tailers nog twijfelen of e-mail wel interessant is of dat e-mail wel wat oplevert, dan maakt het Nationaal E-mail Onderzoek 2015 een einde aan die twijfel. Onderstaand drie conclusies die dat onderbouwen:

1. E-mail grootste aanjager van online aankopen

Gemiddeld 72% van de Nederlanders laat zich regelmatig door reclamemails, nieuwsbrieven en andere e-mailcampagnes verleiden tot een online aankoop. Daarmee laat e-mail Facebook met 21% ver achter zich.

e-mail onderzoek Blinker - e-mail grootste aanjager van aankopen na commercieel bericht

2. Het ontvangen aanbiedingen is de nummer 1 reden om in te schrijven voor de nieuwsbrief

Nederlanders schrijven zich graag in voor nieuwsbrieven als ze daar in ruil leuke aanbiedingen of exclusieve deals voor ontvangen. Voor meer dan de helft van de Nederlanders (61%) is dat de belangrijkste reden om zich in te schrijven. Ook ‘op de hoogte blijven van een merk of bedrijf’ is een reden om voor een nieuwsbrief aan te melden (51%). Een recente aankoop in een webshop is de derde belangrijke reden met 42%. 

e-mail onderzoek Blinker - inschrijfredenen voor nieuwsbrief - krijgen van aanbiedingen is belangrijk voor consument  

3. Nederlanders ontvangen reclame het liefst per e-mail

De conclusie op deze vraag is duidelijk: 70% van de Nederlanders ontvangt reclame het liefst via e-mail. Andere online kanalen zijn niet populair voor de ontvangst van reclame.  

e-mail onderzoek Blinker - via welk kanaal krijgt u het liefst reclame van een bedrijf - dat is overtuigend e-mail met zeventig procent

Conclusie

Deze drie feiten liegen er niet om: e-mail is het ideale medium voor webshops om conversies omhoog te krijgen en retentie na te streven. Sterker nog: consumenten lijken hun inbox o.a. speciaal voor webshops open te stellen en daarmee biedt het kanaal een unieke kans om 1 op 1 met (potentiële) klanten in contact te blijven.

Over het Nationaal E-mail Onderzoek 2015

In totaal zijn aan 2.036 respondenten 28 vragen voorgelegd. Met als focus het gebruik van e-mail en andere online communicatiekanalen zoals WhatsApp en Facebook. De antwoorden op die vragen helpen marketing- en communicatieteams keuzes te maken en prioriteiten te stellen voor wat betreft de inzet van de juiste kanalen. Het onderzoek is uitgevoerd door Blinker (dienstverlener in e-mail marketing en marketing automation, leverancier en zusterbedrijf van business partner MailPlus) in samenwerking met CG Selecties.

Mark van den Berg - Mailplus Auteur: Mark van den Berg, Marketing Manager bij Mailplus

Thuiswinkel.org Business Partner
MailPlus
Boris Pasternaklaan 18
2719 DA Zoetermeer
079-3631210
Geef uw mening