21 januari 2015 Persbericht

Shopping2020 presenteert het boek ShoppingTomorrow

Afbeelding boek Shopping Tomorrow

Vanavond, tijdens ShoppingTogether op de Webwinkel Vakdagen, lanceert het onderzoeksprogramma Shopping2020 het boek ShoppingTomorrow. Nadat 660 experts uit de retail-, finance- & travel-industrie maandenlang hard hebben gewerkt, overhandigt Ed Nijpels, voorzitter van Thuiswinkel.org, het eerste exemplaar om 17:30 uur. Hij overhandigt het boek aan Kees Verhoeven, Tweede Kamerlid namens D’66, Daniel Ropers, Managing Director van bol.com, en Prof. Dr. Miša Džoljić, Rector Magnificus en CEO van Nyenrode Business Universiteit. Vanaf heden gaat het programma verder als blijvend platform onder de naam ShoppingTomorrow. De uitreiking is vrij toegankelijk.

 “Hoe winkelt de consument in 2020 en hoe kan B2C ondernemend Nederland succesvol inspelen op de grote veranderingen die gaan komen?” Met deze vraag vertrokken de experts uit de retail-, reis- en financiële branche op een ontdekkingsreis genaamd Shopping2020.

Verdeeld over 30 expertgroepen, schreven 660 experts 30 hoofdstukken en 450 pagina’s. Wat zijn de belangrijkste technologische ontwikkelingen in de customer journey? Welke invloed gaan e-commercegiganten als Amazon, eBay en Alibaba hebben op de Nederlandse retail? Hoe kunt u de consument van de toekomst (blijven) bereiken? De antwoorden op deze, en nog vele andere vragen, staan in het nieuwe boek ShoppingTomorrow: Bent u klaar voor de consument van 2020? Voor de anywhere anytime digital lezer heeft Adobe, Founding Partner van Shopping2020, de productie van het ShoppingTomorrow ebook voor haar rekening genomen.

“De aardverschuiving die e-commerce teweeg brengt in de wijze waarop door consumenten kopen en bedrijven verkopen, staat nog helemaal aan het begin,” aldus Ropers. “De fundamentele krachten die aan het werk zijn, zijn door individuele bedrijven maar moeilijk te beïnvloeden. Daarom is het des te belangrijker om te begrijpen welke krachten er spelen en wat dit kan betekenen voor de toekomst. ShoppingTomorrow geeft waardevolle inzichten die beslissers in staat stellen om de juiste keuzes te maken.”

Jorij Abraham, Program Manager Shopping2020 licht toe: “Met de publicatie van dit boek is deze fase van Shopping2020 afgerond. Veel experts hebben aangegeven door te willen. Omdat een goede voorbereiding op wat de toekomst ons biedt nooit is afgelopen, hebben we besloten het programma te continueren. Onder de nieuwe, niet-eindige naam ShoppingTomorrow, blijven de expertgroepen zich ook in 2015 en verder inzetten om de toekomst van retail en alle bijbehorende aspecten, zoals inkoop & supply chain, wetgeving en marketing, duidelijk in beeld te brengen voor de (web)winkelier van nu.”