18 december 2014

Webwinkels: minimaal 32% extra omzet door kerst

Thuiswinkel.org, de belangenvereniging van webwinkels in Nederland, verwacht dat in de komende weken de online omzet bij webwinkels zal oplopen tot meer dan 32% boven een reguliere weekomzet.

Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org: “In de weken voor Sinterklaas zagen we een extra online omzet van 27%. Kerst blijkt dus ook dit jaar weer erg populair. We verwachten de komende jaren steeds meer een verschuiving richting kerst. We zien nu vooral dat consumenten online hun kerstbomen,  –decoratie en openhaardhout kopen. Verder merken we een duidelijke stijging in de online verkoop van flessen wijn. Een ideaal cadeau voor de feestdagen”.

Consumenten zullen gemiddeld meer uitgeven dan vorig jaar, omdat zij voor meer mensen cadeaus kopen of omdat ze meer te besteden hebben. Elk jaar voeren GfK, Thuiswinkel.org en PostNL een onderzoek uit over de verwachte online verkopen tijdens de kerstperiode. Dit onderzoek is op dit moment in volle gang. Vlak voor kerst zullen de definitieve cijfers bekendgemaakt worden.