17 december 2014

Wetswijziging weergave elektronische producten op de website

Europese vlaggen voor gebouw

Verkoop jij elektronische producten via jouw webshop? Dan ben je vanaf 1 januari 2015 wettelijk verplicht om energielabels bij deze producten vermelden. De Europese Commissie heeft een wetswijziging vastgesteld over dit onderwerp en dit kan gevolgen hebben voor je webwinkel. Graag geven wij je hierover meer informatie.

Plaatsen van een energielabel

Als je vanaf 1 januari 2015 nieuwe elektronische producten op jouw website zet, moet je bij deze producten een energielabel plaatsen. Het is niet nodig om het energielabel te implementeren voor elektronische producten die nu al op jouw website staan. De regeling geldt alleen voor elektronische producten die vanaf 2015 op de website geplaatst worden.

Het energielabel moet in de nabijheid van de prijs van het product worden weergegeven. Gezien de beperkte ruimte op computerschermen en bijv. smart phones kan er ook volstaan worden met een genesteld icoontje:

 

Het icoontje moet de energieklasse van het product aangeven. Je hoeft niet het hele energietabel op je website te laten zien, maar deze moet wel zichtbaar zijn als consumenten op het icoontje willen klikken of bijvoorbeeld met hun cursor eroverheen gaan.

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp, dan kun je ze stellen aan Margreeth Pape, adviseur Logistiek en Duurzaamheid bij Thuiswinkel.org (). Wij zullen je via onze website zo goed mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen omtrent dit onderwerp.

Meer informatie vind je in onderstaande bijlagen:
Europese verordening  
Presentatie van Rijksdienst van Ondernemend Nederland
Standpunt Ecommerce Europe