12 december 2014

Reviewreeks B2B: Het doel en de mogelijkheden van de widget

Plaatje van een poppetje die het aantal sterretjes invult voor een review Thuiswinkel Business Partner Reviews gebruikt een widget die aangeeft hoe tevreden jouw klanten zijn. Bedrijven kunnen deze widget eenvoudig op hun domeinnaam plaatsen, waardoor de reviews direct zichtbaar zijn voor alle bezoekers en met één klik allemaal gelezen kunnen worden. Maar wat is het doel van de widget?Net als dat je apps hebt voor smartphones, is een widget een app voor de computer. Een paar voorbeelden zijn de kalender, weersverwachtingen en notitieblaadjes. Samen met KiyOh biedt Thuiswinkel.org een widget aan voor reviews op jouw site. 

Waarom de reviewwidget?

Het doel van de widget is vertrouwen wekken bij potentiële klanten. Je geeft namelijk alle klanten de mogelijkheid om een review achter te laten. Hierdoor krijgt de bezoeker een goed beeld van jouw bedrijf en deze wil daardoor eerder met jou in zee gaan.

De mogelijkheden van de widget

De widget voor Business Partners van Thuiswinkel.org verschilt van de widget van KiyOh. Het uiterlijk van de widget is aangepast, zodat deze overeenkomt met de ‘look and feel’ van het Thuiswinkel Waarborg. Zo is het voor bezoekers van een webshop meteen duidelijk dat het bedrijf een Business Partner van Thuiswinkel.org is en dat wekt in combinatie met de klantreviews extra vertrouwen. De widget is aan te passen in formaat, waardoor deze bijna altijd ergens past op jouw website.

Daarnaast zijn er ook andere manieren om de reviews op jouw website te laten zien. Je kunt de reviews via een xml-feed ook integreren in jouw eigen website. De reviewdata worden dan op de eigen domeinnaam geplaatst en uiteraard kan dit in de huisstijl van  jouw website.

Hoe ziet zo’n widget er dan uit?

Als voorbeeld gebruiken we hiervoor de website van Robin Mobile. Zij hebben reviews die via KiyOh worden verzameld volledig geïntegreerd in de eigen webshop. Deze manier van integreren kan tevens de SEO van een website verbeteren. Door koppeling met rich snippets kan ook de vindbaarheid in organische Google resultaten verbeteren. Meer over rich snippets lees je hier.

Maak jij al gebruik van de Thuiswinkel Business Partner Reviews? De reviews zijn onderdeel van het business partnerprogramma en dus gratis voor business partners van Thuiswinkel.org. Lees meer over de voordelen van Thuiswinkel Business Partner Reviews en meld je aan!