10 december 2014

‘Nederland dankt complete e-commerce groei aan mobiel’

Mcommerce Event

De online consumentenbestedingen in Nederland zullen komend jaar en het jaar daarna met 8 procent groeien, stelt PayPal. In 2016 is de groei geheel te danken aan de uitgaven op tablets en smartphones.

Dat blijkt uit een internationaal onderzoek dat PayPal liet uitvoeren door Ipsos. Een ‘global snapshot’ van het PayPal Cross-Border Research 2014 vindt u hier. Twinkle kreeg inzage in een aantal resultaten voor de Nederlandse markt.

Tablets en smartphones

Tegenover de 8 procent overall bestedingsgroei in 2015 en 2016 staat respectievelijk 46 en 49 procent groei aan mobiele bestedingen, waaronder PayPal zowel tablets als smartphones verstaat. In onderstaande grafiek wordt duidelijk dat de totale e-commerce groei (van een klein miljard euro) in 2016 meer dan geheel te danken is aan de groei van de mobiele uitgaven (met iets méér dan een miljard euro):

Grafiek van online uitgaven en via mobiel

Ruim 3 miljard euro

In 2016 zal naar verwachting voor ruim 3 miljard euro worden gekocht op tablets en smartphones in Nederland, versus nog geen miljard euro vorig jaar. Waar de groei van de totale e-commerce bestedingen iets afzwakt, neemt die van de mobiele uitgaven juist toe. In 2016 is de mobiele groei (procentueel) zeker zes keer zo groot als de groei overall.

Tijdens het M-Commerce Event op 5 februari 2015 zal verder worden ingegaan op deze en vele andere trends. ‘Getting intimate with your customer’ is het centrale thema tijdens deze dag. De rol van de smartphone in het aankoopproces begint zich langzaam maar zeker uit te kristalliseren. Het mobiele apparaat – zowel smartphone als tablet – is vaak het beginpunt van de reis naar de aankoop. Als retailer kunt u niet veel intiemer met uw klant worden dan via de mobiel. Daarvoor moet u wel heel goed weten wie uw klant is.

Tijdens de vierde editie van het M-commerce Event informeren en inspireren we u met praktische sessies, visionaire keynotes en interactieve ronde tafels.

Leden van Thuiswinkel.org ontvangen €100 korting. Meld je snel aan!