11 december 2013
Persbericht

Nederlandse datingsites lanceren keurmerk Veilig Daten

Dit is een gearchiveerd bericht. Hierdoor kan het zijn dat onderstaand bericht niet volledig toegankelijk is. Wanneer je vragen hebt over de inhoud, neem contact met ons op via marketing@thuiswinkel.org. Logo keurmerk veilig daten Op initiatief van de Consumentenbond lanceren de negen grootste datingsites van Nederland deze week het nieuwe Keurmerk Veilig Daten. Om in aanmerking te komen voor dit keurmerk, moeten datingbureaus zich niet alleen houden aan afspraken over transparantie, veiligheid en klantvriendelijkheid, maar ook succesvol het certificeringstraject van Thuiswinkel Waarborg doorlopen hebben. Dankzij deze certificering en het keurmerk Veilig Daten kunnen datingbureaus voortaan duidelijk aantonen dat singles via hun websites veilig en betrouwbaar kunnen daten.

Thuiswinkelcertificering

De Consumentenbond en de grootste datingsites hebben een jaar lang intensief met elkaar overlegd bij de SER, resulterend in gezamenlijke afspraken over zaken als veiligheid, betrouwbaarheid, transparantie en klantvriendelijkheid, maar ook het lidmaatschap van Thuiswinkel.org. Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org: We zijn heel blij dat ook online datingbureaus zich nu hebben aangesloten bij Thuiswinkel. Een belangrijke stap waarmee deze jonge en groeiende branche een duidelijke statement maakt op het gebied van transparantie en betrouwbaarheid richting de consument.”

Geschillencommissie

Naast Thuiswinkelcertificering hebben de betrokken partijen met elkaar afgesproken dat zij richting consumenten eerlijk en transparant zijn over hun prijzen en abonnementsmodellen, klantvriendelijke voorwaarden opstellen, goed bereikbaar zijn bij problemen of klachten en ze zijn aangesloten bij een onafhankelijke geschillencommissie. Bovendien voeren zij een fel beleid tegen oplichting en nemen zij maatregelen om in de toekomst nog harder te kunnen optreden tegen oplichters. Ook Bart Combée, directeur Consumentenbond is blij met het Keurmerk Veilig Daten: “Dankzij dit nieuwe keurmerk kunnen consumenten meteen zien of een datingsite veilig en klantvriendelijk is.” De datingsites die als binnenkort als eersten het Keurmerk Veilig Daten uitgereikt zullen krijgen, zijn: Lexa, Relatieplanet, Pepper, PARSHIP, Match4me, e-Matching, Paiq, 50plusmatch en eDarling.

Stichting Veilig Online Daten

De betrokken partijen richten op korte termijn de stichting Veilig Online Daten op, die toezicht zal houden op afspraken die gemaakt zijn rondom het keurmerk.