2 december 2014

Reviewreeks B2B: het belang van reviews in B2B

Reviews Het is geen geheim meer dat reviews in de consumentenmarkt een grote invloed hebben bij de aankoopbeslissing. De reviews die men op internet vindt, helpen de consument een goede keuze te maken. 8 op de 10 consumenten laat zich hierdoor bewust of onbewust door beïnvloeden. Hierdoor koopt men eerder bij een webshop. Dezelfde ontwikkeling zien we bij bedrijven die aan bedrijven producten of diensten leveren (Business to Business).

Steeds meer B2B verkoop vindt namelijk online plaats. Er ontstaan steeds meer webshops en marktplaatsen waar bedrijven online aankopen doen. Aangezien de consument al ingeburgerd is met de beoordelingen, zijn reviews in een B2B omgeving een welkome aanvulling. Daarom biedt Thuiswinkel.org  aan haar business partners het reviewsysteem aan.Thuiswinkel Business Partner Reviews zijn onderdeel van het Business Partnerprogramma en dus gratis!

Korte review, maximaal 1 minuut

Sommige bedrijven vragen wel feedback aan klanten in de vorm van een marktonderzoek. Maar het aantal bedrijven dat dit invult neemt steeds meer af. Bedrijven hebben vaak geen tijd om een vragenlijst van enkele minuten in te vullen. Een korte review invullen van maximaal 1 minuut is daarom een beter alternatief en werkt ook. Hierbij ontvang je nog steeds feedback van klanten.

Voordelen Thuiswinkel Business Partner Reviews

  • Reviews via een onafhankelijke partij, zoals de Thuiswinkel Business Partner Reviews, winnen het vertrouwen van de koper. Meer vertrouwen = meer verkoop;
  • De reviews worden in Google Adwords campagnes (gele sterren) getoond om onderscheid met de concurrentie te maken;
  • Met reviews ontvang je concrete tips en feedback van klanten. Hier kun je snel actie op ondernemen; 
  • Alle reviewdata is eigendom van de business partner van Thuiswinkel.org, dit in tegenstelling tot andere reviewsystemen;
  • Voor business partners van Thuiswinkel.org zijn reviews gratis! Dit is onderdeel van het Business Partnerprogramma. Elke maand kunnen er 500 klanten worden uitgenodigd voor reviews.

Om je op weg te helpen met reviews hebben we enkele tips voor een goede start en tips om er voor te zorgen dat jouw klant een review schrijft.  Lees alles over de Thuiswinkel Business Partner Reviews en meld je aan! MailPlus, Mijnwebwinkel, Bunzl Retail & Industry en vele andere gingen je al voor.