19 november 2014

Reviewreeks B2B: hoe zorg je er voor dat jouw klant een review schrijft?

Spraakbalonnen met blauwe achtergrond Thuiswinkel.org heeft onlangs een nieuwe dienst gelanceerd: Thuiswinkel Reviews voor business partners. Reviews zijn onmisbaar; het is een krachtig marketinginstrument om potentiële klanten te overtuigen. Om je zo goed mogelijk te ondersteunen, geven wij regelmatig tips en tricks om het beste uit jouw reviews te kunnen halen. Deze week: hoe zorg je er voor dat jouw klant een review plaatst?  

Vraag om een review!

Er zijn verschillende manieren om een review te vragen. De beste manier is om eens per week of maand een aantal klanten uit te nodigen die al enige tijd klant zijn. Stel hier een ‘dedicated’ e-mail voor op, waar je alleen maar vraagt om een review in te vullen. Benadruk hierin ook dat het eenvoudig en snel (binnen 1 minuut) is gedaan. We hebben hier voorbeelden van. Dit is echt de beste manier. Daarnaast zijn er verschillende contactmomenten met de klant, waarin je om een review kunt vragen. Denk aan een nieuwsbrief, in de e-mailhandtekening en na een telefonisch gesprek met een klant. 

Herinnering

Een andere tip is om jouw klant een reminder te sturen. Een aantal dagen na de eerste e-mail, indien de klant nog geen review heeft ingevuld. Dit zorgt ervoor dat nog veel mensen bereid zijn om het in te vullen.

Lees hier alles over Thuiswinkel Reviews voor business partners