12 november 2014

Webwinkelsoftware platform SEOshop gaat zelf betalingen aanbieden

Logo van SEOshop

SEOshop, leverancier van e-commercesoftware in de cloud, gaat vanaf 1 december zelf betalingen aanbieden en is daarmee het eerste webwinkelplatform in Europa dat dit doet. Tot op heden waren webwinkeliers genoodzaakt om eigen prijsafspraken te maken met betaalmethoden of payment service providers. Nu maakt SEOshop die prijsafspraken, waardoor haar klanten profiteren van de schaalvoordelen van het SaaS-platform. Dat betekent veel lagere prijzen en eenvoudig beheer van betaalmethoden.
 
"De markt voor elektronische betalingen is voor de meeste webwinkeliers zeer intransparant, omdat transactiekosten afhankelijk zijn van volume en onderhandeling. We zien dat veel eigenaren van groeiende webwinkels moeite hebben om hierbij goede afspraken te maken. We bieden nu een below market price oplossing die transparanter is. Hiermee zijn we de eerste in Europa,” vertelt Max Verduyn, CFO bij SEOshop.

De nieuwe oplossing, SEOshop Payments genaamd, is uniek omdat SEOshop als e-commerce platform met tien duizenden bestellingen per dag een veel betere onderhandelingspositie heeft dan haar klanten. SEOshop gebruikt dit schaalvoordeel om pakketten aan te bieden met een veel lagere kostprijs per transactie dan gebruikelijk is in de markt. Webwinkeliers hoeven hierdoor niet zelf meer te onderhandelen en is zo geprijsd dat het voor zeker 98 procent van de SEOshop-klanten een kostenbesparing oplevert en voor verandering in de betaalmarkt zal zorgen.

SEOshop Payments zal alleen beschikbaar zijn voor SEOshop-klanten. “Na SEOshop Premium lanceren we dit disruptive product. Hiermee laten we zien dat we meedenken met onze klanten en zetten we ze nationaal en internationaal steeds op een voorsprong,” zegt Ruud Stelder, CEO van SEOshop.

Meer informatie over SEOshop vind je op de website van SEOshop.