4 november 2014

Reviewreeks B2B: Tips voor een goede start

Afbeelding Checklist

90% van de zakelijke klanten laat hun aankoopbeslissing beïnvloeden door online reviews. Reviews kunnen helpen om het vertrouwen bij klanten te vergroten en bijdragen aan een betere vindbaarheid in Google-resultaten. Reviews hebben dus een grote toegevoegde waarde. Je ontvangt tevens regelmatig relevante feedback en tips van klanten waarmee je jouw service nog verder kunt verbeteren.

Het is belangrijk dat je op de juiste manier start met het vragen van reviews. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld heel weinig reviews krijgt. Ongeveer 10% tot 40% van de klanten vult een review in. Het is dus zaak om de reviews op de juiste manier en op het juiste tijdstip te vragen. Wanneer je bijvoorbeeld een onbekend e-mailadres instelt zorgt dat direct voor minder reviews, omdat de klant dit niet herkent. Zo zijn er meer zaken om aan te denken. Een goed begin is het halve werk!

Tips voor een goede start:

  • Laat jouw logo in de uitnodiging zien: veel klanten lezen e-mails slecht of vluchtig. Een logo kan dan juist voor extra respons zorgen, omdat klanten dit beeld nog herkennen in de enkele seconde dat ze een e-mail scannen.
  • Ook is het mogelijk om een uitnodiging te sturen vanuit je eigen e-mailsysteem en eigen e-mail template dat klanten gewend zijn. Je ontvangt dan een Easy Invite Link die je in de e-mail opneemt. Met een klik op die link, kan de klant de review direct invullen. 
  • Houd de vragenlijst kort, zodat de klant het snel en eenvoudig kan invullen.
  • Het is van belang dat de klant op het juiste moment de uitnodiging krijgt. Bijvoorbeeld als men al enige ervaring heeft opgedaan met de dienstverlening of het product.  Of bijvoorbeeld net nadat er klantcontact is geweest (bijvoorbeeld een service call). Probeer dus relevante momenten te vinden, want dat verhoogt de kans dat men de review invult.
  • Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een oproep om een beoordeling te geven te plaatsen in een nieuwsbrief naar bestaande klanten. Zie dit als een aanvullende mogelijkheid, want het blijft belangrijk om de klant een-op-een om een review en feedback te vragen. Het uitnodigen van klanten kan ook geautomatiseerd worden met een koppeling, zodat alles vanzelf gaat. 

KiyOh helpt graag met de Thuiswinkel Business Partner Reviews

KiyOh helpt elke klant telefonisch met de eerste instellingen. Met deze Telefonische Opstartservice helpt KiyOh bedrijven in enkele minuten met de eerste instellingen en ze beantwoorden de eerste vragen. Zo kun je samen bepalen wat voor jou de beste manier is om reviews te verzamelen. KiyOh geeft tips over hoe je de reviews het beste kunt inzetten op jouw website en op andere plaatsen, zoals sociale media. Ben je nieuwsgierig? Lees alles over de Thuiswinkel Business Partner Reviews.