25 juni 2013

Bijna driekwart van de Nederlandse consumenten koopt eerder bij webwinkels met Thuiswinkel Waarborg

Dit is een gearchiveerd bericht. Hierdoor kan het zijn dat onderstaand bericht niet volledig toegankelijk is. Wanneer je vragen hebt over de inhoud, neem contact met ons op via marketing@thuiswinkel.org. Van de consumenten koopt 72% eerder bij een webwinkel mét Thuiswinkel Waarborg dan zonder. 74% Vindt ook dat Nederlandse webwinkels die het Thuiswinkel Waarborg voeren betrouwbaar zijn. Ruim een kwart (26%) vindt het ontbreken van het Thuiswinkel Waarborg-logo een reden om niet via die webwinkel te kopen.

Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van TNS NIPO. De representatieve steekproef is in april 2013 uitgevoerd onder ruim 300 Nederlandse consumenten van 18 jaar en ouder.

Bekendheid Thuiswinkel Waarborg logo stijgt naar 90%
De bekendheid van het logo van het keurmerk Thuiswinkel Waarborg is toegenomen. Van de respondenten herkent 90% het Thuiswinkel Waarborg nadat het keurmerklogo is getoond. De helft herkent het Thuiswinkel Waarborg van naam. Van de respondenten noemt 14% het Thuiswinkel Waarborg ‘top of mind’.

Veiligheid belangrijkste doel Thuiswinkel Waarborg
Op de vraag wat Thuiswinkel Waarborg als belangrijkste doel heeft, geeft meer dan de helft (53%) ‘veiligheid’ als antwoord. Garanties, het bepalen van voorwaarden/regels en het zorgen voor betrouwbaarheid worden ook vaak genoemd.

Ed Nijpels, voorzitter van Thuiswinkel.org:
“Wij zijn zeer tevreden met de uitkomsten. Het Thuiswinkel Waarborg, met een onafhankelijke certificering van onze leden, wordt door Nederlandse consumenten gewaardeerd en herkend. Ruim de helft van de respondenten associeert Thuiswinkel Waarborg met veiligheid. Dat is een goede zaak. Betrouwbaarheid en veiligheid zijn nog altijd de kernwaarden voor consumenten als het gaat om online kopen van producten en diensten.”

Bekijk het onderzoek