12 september 2012

Duitse webshops geïnteresseerd in Nederlandse markt

Dit is een gearchiveerd bericht. Hierdoor kan het zijn dat onderstaand bericht niet volledig toegankelijk is. Wanneer je vragen hebt over de inhoud, neem contact met ons op via marketing@thuiswinkel.org. Steeds meer webwinkels uit Duitsland verkennen de mogelijkheden van de Nederlandse markt. Dat blijkt uit een bijeenkomst voor kleinere webwinkels in Keulen. Thuiswinkel.org nam polshoogte en vertelde over het Thuiswinkel Waarborg.

De tijd dat alleen traditionele verkopers op afstand of grote pure players uit Duitsland in Nederland actief zijn, lijkt voorbij. Europa is ook voor kleinere webwinkels meer dan Duitsland. Dat was het motief voor een inspiratiebijeenkomst, georganiseerd door het Bundesverband des Deutschen Versandhandels (BVH) in Keulen, op dinsdag 11 september.

Betere interne markt
De interesse vanuit Duitsland staat niet op zichzelf. Steeds meer buitenlandse partijen tonen interesse in de Nederlandse markt. Thuiswinkel.org vindt het logisch dat ondernemers de stap naar Nederland maken. Martijn Hos: “Er zijn steeds minder juridische belemmeringen voor crossborder retail. Hierdoor gaat de interne markt steeds beter werken en wordt export eenvoudiger. Nederlandse webwinkels zouden dit voorbeeld moeten volgen en dat soms ook al. Op Europees niveau zetten we er ons voor in, ook via Ecommerce Europe, om belemmeringen hiervoor weg te nemen.”

Veel online consumenten
Het is niet voor niets dat Duitse bedrijven interesse hebben in de Nederlandse markt. “Er is in ons land een relatief grote groep online consumenten, dat is voor Duitse ondernemers interessant,” zegt Martijn Hos van Thuiswinkel.org. “Ook is het vertrouwen in webwinkels over het algemeen goed. Ook, of zelfs juist, als ondernemingen van Duitse afkomst zijn.”

Thuiswinkel Waarborg
Tijdens de bijeenkomst heeft Thuiswinkel.org een presentatie gegeven over de Nederlandse markt en de toegevoegde waarde van het Thuiswinkel Waarborg. Als Duitse webwinkels komen, doen ze er goed aan het Thuiswinkel Waarborg te gaan voeren om ook de laatste juridische hobbels te kunnen nemen."

BVH en TNT Post organiseerden deze dag gezamenlijk. BVH is de Duitse zusterorganisatie van Thuiswinkel.org.