17 oktober 2012

Thuiswinkel Waarborg: 23,5 procent meer omzet bij nieuwe klanten

Dit is een gearchiveerd bericht. Hierdoor kan het zijn dat onderstaand bericht niet volledig toegankelijk is. Wanneer je vragen hebt over de inhoud, neem contact met ons op via marketing@thuiswinkel.org. Het Thuiswinkel Waarborg staat voor betrouwbaarheid. Leden van Thuiswinkel.org worden jaarlijks gecertificeerd en voldoen daarmee aan alle relevante wetgeving. Maar wat levert het Waarborg u concreet op? Joos Lambrechtsen van Herensokken.nl onderzocht het.

Meten is weten
Joos Lambrechtsen onderzocht de meerwaarde van het Thuiswinkel Waarborg door middel van AB-testen. Tijdens de testperiode is aan de helft van de bezoekers van de website het Thuiswinkel Waarborg niet getoond en waren de links naar het certificaat verwijderd. De andere helft van de bezoekers bezocht de website van Herensokken.nl mét Thuiswinkel Waarborg. 

Belangrijkste conclusies:

  • De website met het logo van het Thuiswinkel Waarborg levert 16% meer omzet op voor alle klanten tezamen (nieuw en oud). Bij de berekende foutmarge van 4% ligt het gemeten percentage met 95% zekerheid tussen 12,0% en 20,0%. Dat is een significant positief effect! 
  • Nieuwe klanten hechten veel meer waarde aan het Thuiswinkel Waarborg. Het gemeten percentage ligt gemiddeld op 23,5% meer verkopen, met een spreiding tussen de 17,3% en 28,7% (foutmarge = 5,7%), ten opzichte van een website zonder het Waarborg. 
  • De groep bestaande klanten heeft een lichte voorkeur voor het logo van het Thuiswinkel Waarborg.
Bekijk de resultaten van Joos Lambrechtsen van Herensokken.nl.


------------------------------------------------------------------------------------------------