13 juni 2012

Thuiswinkel.org gaat door met (her)scannen van leden

Dit is een gearchiveerd bericht. Hierdoor kan het zijn dat onderstaand bericht niet volledig toegankelijk is. Wanneer je vragen hebt over de inhoud, neem contact met ons op via marketing@thuiswinkel.org. Er is veel gebruik gemaakt gemaakt van de gratis veiligheidsscan die Thuiswinkel.org begin dit jaar heeft aangeboden.. De belangenvereniging biedt u nu ook een her-scan aan, zodat u kunt bepalen of dat de eventueel geconstateerde kwetsbaarheden correct zijn opgelost.

De provider van Thuiswinkel.org zal leden de komende tijd benaderen om een herscan in te plannen. Dit geldt voor alle leden die zich eerder dit jaar via voor de scan hebben aangemeld. Uiteraard ontvangt u na de scan weer een rapportage waar u uw voordeel mee kunt doen.

Alle deelnemende leden kregen na het deelnemen aan de eerste veiligheidsscan de resultaten in een rapport toegestuurd waarin ze konden zien hoe ze er op veiligheidsgebied voorstaan, inclusief de bijbehorende acties die ze kunnen uitvoeren.

Veiligheid is een werkwoord
Roland van Kortenhof, manager operations, is tevreden met de eerste resultaten. “Leden laten hierdoor blijken dat ze veiligheid echt een belangrijk onderwerp vinden.” Dat dit niet vanzelfsprekend is bleek wel in ‘Lektober’ en de daaropvolgende maanden waarin diverse datalekken bij bedrijven en overheidsinstellingen werden geconstateerd. Van Kortenhof: “Uiteraard was veiligheid daarvoor ook al belangrijk. Eén ding is echter wel heel duidelijk geworden de afgelopen maanden: veiligheid is een werkwoord. Ga er nooit vanuit dat je er bent.”

Geheel blokkeren
De deelnemers liepen ook tegen een aantal problemen aan. Sommige firewalls zijn zo goed dat de scansoftware er niet doorheen kwam. Verder zijn er websites die ip-adressen na een opmerkelijk aantal dubieuze verzoeken geheel blokkeren. En zo moet het eigenlijk ook! Een webwinkel moet aardig zijn naar haar klanten, maar als buitenstaanders onbedoelde mogelijkheden onderzoeken is er maar een ding te doen: blokkeren!

Wilt u meer informatie over de veiligheidsscan? Neem dat contact op met Thuiswinkel.org via .

Lees ook:

Leden Thuiswinkel.org werken aan veiligheid
Controleer uw website op risico SQL-injectie!
• Veiligheid op een hoger plan