dinsdag 8 december 2020

Malafide website: Luvello.nl

Via het LMIO (Landelijk Meldpunt Internet Oplichting) hebben wij een melding gekregen over de website: www.luvello.nl. 

Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website. De website is géén lid van Thuiswinkel.org.

 

Dat is gebleken uit:

 • Het LMIO heeft aangiften tegen de website: https://luvello.nl ontvangen. De website: https://luvello.nl blijkt exact dezelfde lay-out te hebben als de eerdere malafide websites: https://beliva.nl, https://zodello.nl en https://lumano.nl.
 • Hoge kortingen / Onrealistische prijzen (te mooi om waar te zijn).
 • Volgens SIDN staat de domeinnaam per: 20-10-2020 geregistreerd.
 • Het is enkel mogelijk om via een contactformulier in contact te komen met de verkoper(s) achter de website.
 • Op de website zijn het KvK en BTW nummer niet te vinden.
 • Op het opgeven vestigingsadres staat Luvello Nederland niet ingeschreven, volgens de Kamer van Koophandel.
 • Volgens de “bemiddelingsvoorwaarden”  bemiddelt de web-eigenaar, bedrijfsgegevens zijn niet vermeldt,  voor de in China gevestigde onderneming: Shen Zhen Transctego Technology Co, dit is ongebruikelijk.

 

De website: https://luvello.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website  www.politie.nl.

Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

 

Je kunt op twee manieren eenvoudig controleren of een webwinkel werkelijk lid is van Thuiswinkel.org en je dus veilig kunt shoppen: 

 1. Zoek de webwinkel op in onze ledenlijst
 2. Klik op het Thuiswinkel Waarborg-logo dat op de webwinkel wordt getoond. Onderstaande logo's moet leiden naar de officiële Thuiswinkel Waarborg certificaatpagina.

Let op: nep-logo's en nep-certificaten in omloop

Helaas komt het soms voor dat malafide partijen onterecht het Thuiswinkel Waarborg-logo tonen en zelfs certificaatpagina's namaken. Klik daarom altijd op het logo om te controleren of deze doorlinkt naar een officiële certificaatpagina op de website van Thuiswinkel.org. Echte certificaten herken je aan twee punten:

 1. Er is een groen slot zichtbaar in de adresbalk met de tekst: "Thuiswinkel.org (Nederlandse Thuiswinkel Organisatie) [NL]"
 2. Het webadres van de certificaatpagina (url) heeft deze volgorde: https://www.thuiswinkel.org/leden/'naamvanlid'/certificaat"

  Goed voorbeeld certificaat url: https://www.thuiswinkel.org/leden/bcc/certificaat"

 • Klopt alles? Dan weet je zeker dat je veilig bij een Thuiswinkel Waarborg webwinkel te maken hebt. Veel plezier met winkelen!
 • Klopt het niet 100%? Dan kun je met een malafide partij te maken hebbe