woensdag 24 juni 2020

Malafide website: uwtelefoonshop.nl

Via het LMIO (Landelijk Meldpunt Internet Oplichting) hebben wij een melding gekregen over de website: www.uwtelefoonshop.nl

Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website. De website is géén lid van Thuiswinkel.org

Dat is gebleken uit:

 • Volgens Sidn staat de domeinnaam per 15-06-2020 geregistreerd.
 • Onrealistische prijzen (te mooi om waar te zijn).
 • Klantenservice is niet bereikbaar.
 • Deze webshop maakt onterecht gebruik van meerdere keurmerk logo’s.
 • Op de website https://www.uwtelefoonshop staan geen bedrijfsgegevens vermeld zoals: het nummer van de KvK , het BTW nummer en het vestigingsadres.
 • De domeinnaam is geregistreerd door een bedrijf dat op 10-2-2020 is opgeheven, bron KvK.
 • Na het plaatsen van een bestelling ontvangt men een bevestiging van de bestelling en ontvangt de betaalinstructies op het opgegeven e-mailadres om de betaling te kunnen voldoen. Hetgeen hoogst ongebruikelijk is.

De website www.techelectronica.nl staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website  www.politie.nl.

Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

Je kunt op twee manieren eenvoudig controleren of een webwinkel werkelijk lid is van Thuiswinkel.org en je dus veilig kunt shoppen: 

 1. Zoek de webwinkel op in onze ledenlijst
 2. Klik op het Thuiswinkel Waarborg-logo dat op de webwinkel wordt getoond. Onderstaande logo's moet leiden naar de officiële Thuiswinkel Waarborg certificaatpagina.

Let op: nep-logo's en nep-certificaten in omloop

Helaas komt het soms voor dat malafide partijen onterecht het Thuiswinkel Waarborg-logo tonen en zelfs certificaatpagina's namaken. Klik daarom altijd op het logo om te controleren of deze doorlinkt naar een officiële certificaatpagina op de website van Thuiswinkel.org. Echte certificaten herken je aan twee punten:

 1. Er is een groen slot zichtbaar in de adresbalk met de tekst: "Thuiswinkel.org (Nederlandse Thuiswinkel Organisatie) [NL]"
 2. Het webadres van de certificaatpagina (url) heeft deze volgorde: https://www.thuiswinkel.org/leden/'naamvanlid'/certificaat"

  Goed voorbeeld certificaat url: https://www.thuiswinkel.org/leden/bcc/certificaat"

 • Klopt alles? Dan weet je zeker dat je veilig bij een Thuiswinkel Waarborg webwinkel te maken hebt. Veel plezier met winkelen!
 • Klopt het niet 100%? Dan kun je met een malafide partij te maken hebben. Betaal bij twijfel nooit vooraf (ook niet met iDEAL).
 •  

Ben je niet zeker? Heb je vragen?