woensdag 25 maart 2020

Malafide website: coolblues.be

Via het LMIO (Landelijk Meldpunt Internet Oplichting) hebben wij een melding gekregen over de website: www.coolblues.be

Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website. De website is geen lid van Thuiswinkel.org

Dat is gebleken uit:

 • De website www.coolblues.be doet voorkomen dat zij door Coolblue online zijn gezet, dit is echter NIET waar. Het betreft een website die gewilde producten verkoopt uit naam van Coolblue, maar deze website is niet door Coolblue online gezet en wordt ook niet door Coolblue ondersteund;
 • De website www.coolblues.be maakt misbruik van bestaande bedrijfsgegevens;
 • Er wordt onrechtmatig gebruik gemaakt van het logo van de originele Coolblue;
 • De prijzen zijn te mooi om waar te zijn;
 • Bij het plaatsen van een bestelling kan alleen betaling plaatsvinden middels een bankoverschrijving naar een buitenlandse bankrekening (BG27INTF40015071978039, BIC: INTFBGSF Bankgegevens: iCard AD). Hetgeen hoogst ongebruikelijk is voor een webwinkel. Veelal wordt gebruik gemaakt (gangbaar) van iDEAL.
 • Het is enkel mogelijk om via een contactformulier in contact te komen met de personen achter de website.

De website www.coolblues.be staat inmiddels vermeld in de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen tegen de website.

Je kunt op twee manieren eenvoudig controleren of een webwinkel werkelijk lid is van Thuiswinkel.org en je dus veilig kunt shoppen: 

 1. Zoek de webwinkel op in onze ledenlijst
 2. Klik op het Thuiswinkel Waarborg-logo dat op de webwinkel wordt getoond. Onderstaande logo's moet leiden naar de officiële Thuiswinkel Waarborg certificaatpagina.

Let op: nep-logo's en nep-certificaten in omloop

Helaas komt het soms voor dat malafide partijen onterecht het Thuiswinkel Waarborg-logo tonen en zelfs certificaatpagina's namaken. Klik daarom altijd op het logo om te controleren of deze doorlinkt naar een officiële certificaatpagina op de website van Thuiswinkel.org. Echte certificaten herken je aan twee punten:

 1. Er is een groen slot zichtbaar in de adresbalk met de tekst: "Thuiswinkel.org (Nederlandse Thuiswinkel Organisatie) [NL]"
 2. Het webadres van de certificaatpagina (url) heeft deze volgorde: https://www.thuiswinkel.org/leden/'naamvanlid'/certificaat"

  Goed voorbeeld certificaat url: https://www.thuiswinkel.org/leden/bcc/certificaat"

 • Klopt alles? Dan weet je zeker dat je veilig bij een Thuiswinkel Waarborg webwinkel te maken hebt. Veel plezier met winkelen!
 • Klopt het niet 100%? Dan kun je met een malafide partij te maken hebben. Betaal bij twijfel nooit vooraf (ook niet met iDEAL).

Ben je niet zeker? Heb je vragen?