maandag 3 augustus 2015

Stand van zaken klantenservice BCC

Zoals op de website van BCC staat te lezen, hebben zij te maken gehad met een technische storing. Deze storing is veroorzaakt tijdens de implementatie van een nieuw logistiek systeem. Deze storing is inmiddels verholpen. Helaas kampt BCC hierdoor wel met een achterstand in het verwerken van bepaalde bestellingen en annuleringen. Wij staan vanaf het begin van deze storing in nauw contact met BCC, om toe te zien dat de garanties die ons keurmerk biedt voor consumenten worden nageleefd.

Als u ons klachtenformulier invult wordt het automatisch doorgestuurd naar het speciale mailadres dat BCC heeft aangemaakt voor spoedzaken: . Deze meldingen worden met voorrang opgepakt door BCC. BCC zal uiterlijk binnen 1-2 werkdagen contact opnemen. Dit advies geven wij aan alle consumenten die bij ons melding maken van problemen rondom hun bestelling bij BCC. 

Ons advies is om in de melding zaken als ordernummer, telefoonnummer en mailadres op te nemen voor een zo spoedig mogelijke afhandeling.

Melding maken

Dit statement is oorspronkelijk 20 juli geplaatst maar om deze goed zichtbaar te houden op onze consumentenpagina is de publicatiedatum aangepast.

Noot voor pers: 

Voor meer details over de storing verwijs ik u door naar de persvoorlichter van BCC, Marianne Aalders (T. 020 4525225, ).