Gecontroleerde contactgegevens

E-mail
KvK
KvK HRB 1760
Vestigingsadres
Werkzeugstr. 1
58082 Hagen
Duitsland
Westfalia Doe Het Zelf is een online webshop in voornamelijk doe-het-zelf artikelen, die als handelsmerk heeft dat het voor elke land een aparte webwinkel opricht. Het bedrijf hanteert hierbij een Europese strategie. In 2017 had Westfalia Doe Het Zelf in Europa vijf gespecialiseerde webshops, alsmede twee fysieke winkels in Duitsland.

Geschiedenis
In 1923 werd het bedrijf opgericht door de familie Aschermann in Schwerte om de gereedschsbehoeften tijdens de industrialisatie te voldoen. Vijf jaar later namen de heren Weil en Herlinghaus het bedrijf over om producten voor de landbouw er aan toe te voegen en te gaan verkopen. Later groeide het bedrijf uit tot een postorderbedrijf. Het concept van verzending van goederen per post bleek buitengewoon succesvol. In 1933 werd de eerste catalogus met 984 kwaliteitsgereedschappen gepubliceerd en gedistribueerd door delen van Duitsland. Bijna elke zzp’er of ondernemer vond zijn weg naar deze catalogus met speciaal gereedschap. Daarnaast waren huishoudelijke artikelen voor dagelijks gebruik opgenomen in het programma.
Tijdens de oorlog kwam het postorderbedrijf volledig tot stilstand. De Westfalia eigenmerk-gereedschappen waren in de fase van de wederopbouw een goed verkopend product. De omvangrijke vrijetijdsmarkt is herontdekt, die tot op heden het aanbod van producten en huishoudproducten blijft aanvullen: technologie, gezondheid, fitness, textiel en kleding, tuin, accu’s en batterijen, hobby, auto, kamperen en nog veel meer.
Nu is het bedrijf uitgegroeid tot een Europees bedrijf met dekking overal tegen scherpe prijzen.

Waar is Westfalia actief?
Westfalia is actief in Nederland, Engeland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en in 2018 ook Polen en België. Het hoofdkantoor, distributiebedrijf en callcenter zijn gevestigd in Hagen, Westfalen Duitsland.