Gecontroleerde contactgegevens

E-mail
Telefoonnummer
KvK
KvK 64839966
Vestigingsadres
Wethouder Kreftlaan 14
2761 TZ ZEVENHUIZEN
Nederland
Shopstainable.com is een webwinkel met een sociale en duurzame twist. De oprichter van Shopstainable, Lauro Relenas, heeft Filipijnse roots en kent de Filipijnse taal en cultuur. Shopstainable wil een bijdrage leveren om de armoede in de Filipijnen te bestrijden en ook de bergen van plastic en andere afval die het land rijk is te verminderen. Met elk product dat je bij ons koopt draag je al bij aan een sociale en duurzame samenleving.
We werken samen met Filipijnse sociale ondernemingen die producten maken van zoveel mogelijk ge-upcycled, gerecycled , inheemse stoffen en van natuurlijke materialen. We werken daarnaast ook met andere bedrijven die bewust met duurzame materialen werken en de bovenstaande uitgangspunten ondersteunen.

Deze Sociale ondernemingen, waarmee we samen werken, geven minder bedeelden (artisans) de kans om in hun levensonderhoud te voorzien door ze te begeleiden en te trainen om deze producten te kunnen maken. De artisans krijgen hiervoor een vergoeding of een vaste salaris. En het stopt hier niet bij: er is ook begeleiding hoe ze met hun financiën om moeten gaan. Op deze manier leren ze beter met geld omgaan en ook wat over te houden om hun kinderen naar school te sturen.

Shopstainable.com webwinkel biedt deze ondernemingen een platform om hun producten, die ook meestal handgemaakt zijn, te verkopen buiten hun lokale markten. We werken zo min mogelijk met derde partijen, zodat de artisans van de sociale ondernemingen de juiste prijs krijgen voor hun producten. Wij streven er op deze manier ook naar om de traditionele ambachten en handwerken te behouden voor de toekomstige generaties.