Gecontroleerde contactgegevens

Website URL
E-mail
Telefoonnummer
KvK
KvK 67369502
Vestigingsadres
Capellalaan 65
2132 JL Hoofddorp
Nederland

Bynco (Buy Your Next Car Online) is een initiatief van AutoBinck Group en richt zich op de online verkoop van jong gebruikte auto’s. Volgens Jeroen Veldman, general manager van Bynco, is het initiatief uniek in Nederland. “We zijn de eerste webwinkel voor auto’s. In de markt van gebruikte auto’s is in ons land al decennia lang weinig tot niets gebeurd op het gebied van innovatie. We geloven dat dit de nieuwe manier is voor consumenten om gebruikte auto’s te kopen.”

Meer transparantie bij aankoop occasion

Bynco wil een einde maken aan het ondoorzichtige koopproces van tweedehands auto’s. Veldman: “We zijn het met z’n allen heel gewoon gaan vinden dat je moet onderhandelen over de aankoopprijs van een tweedehands auto en nooit zeker weet of je een goede deal hebt gemaakt. Ook vinden we het heel normaal dat de auto waarin je een proefrit maakt nog niet technisch gekeurd is. Dat gebeurt pas nadat je de auto koopt. Zodat de dealer geen onnodige kosten maakt vooraf.”

Ieder krasje is gedocumenteerd

Bynco wil eerlijk zijn over auto’s. Dat betekent dat online kopers compleet inzicht krijgen in de staat van de auto. “Gebruikte auto’s zijn gebruikt en dan is het logisch dat er gebruikssporen zijn. Die poetsen we niet weg, maar tonen we juist”, legt Jeroen Veldman uit. “Je kunt op onze 360-graden foto’s alles zien wat je wilt zien.” Niet alleen ieder krasje in de lak, maar zelfs de geur in de auto is gedocumenteerd. Naast de pluspunten, staan ook de minpunten bij het autotype beschreven. Alle auto’s die op Bynco.com te koop staan, zijn technisch gekeurd door onafhankelijke specialisten van DEKRA. Het onderzoeksrapport is standaard te downloaden bij iedere aangeboden auto.

Dezelfde week nog thuisbezorgd

Wat Bynco volgens Veldman wezenlijk anders maakt is de koperservaring. “Het online kopen van een tweedehands auto is door Bynco net zo makkelijk als het online kopen van een paar schoenen.” Kopers rekenen af met iDEAL en krijgen de auto nog dezelfde week thuisbezorgd. Omdat het bij een auto om grote bedragen gaat, werkt Bynco met een onafhankelijke derdengeldenrekening. Het aankoopbedrag staat hier veilig geparkeerd en kan ieder moment geannuleerd worden door de koper.

Vaste prijzen en een proefrit van 14 dagen

In plaats van de korte proefrit bij de dealer, krijgt de koper de auto 14 dagen op proef. Bevalt de auto niet? Dan kan de auto retour zonder lastige vragen en krijgt de koper het volledige aankoopbedrag terug. Daarnaast werkt Bynco met vaste prijzen. “Bij veel dealers zitten er addertjes onder het gras. Rijklaarmaakkosten, afleverkosten, garantiekosten komen vaak bovenop de bij klanten bekende vraagprijs. Met onze vaste prijs voorkomen wij verassingen, geen extra rijklaarmaak- of afleverkosten en ook de 180 dagen garantie en het thuis afleveren is gewoon inclusief. Wij kunnen onze scherpe en eerlijke prijzen neerzetten omdat we goed kunnen inkopen en geen dure showrooms hoeven te financieren van de opbrengst”, zegt Veldman.

Thuiswinkel Waarborg en RDW-erkenning

Als eerste webshop voor auto’s heeft Bynco het keurmerk Thuiswinkel Waarborg ontvangen. Daarnaast is Bynco erkend door de Rijksdienst Wegverkeer (RDW).

Over Bynco en de AutoBinck Group

Bynco is als start-up voortgekomen uit de AutoBinck Group. AutoBinck Group is een Nederlands familiebedrijf, dat al 110 jaar actief is op de automarkt en heeft een jaaromzet van ruim 1,2 miljard euro. AutoBinck bestaat uit meer dan vijftig bedrijven, is actief in acht landen en telt zo’n 2.500 medewerkers.