Verbeteren beschikbaarheid & communicatie iDEAL 

Wat is er aan de hand?

Storingen en DDoS-aanvallen hebben effect op de beschikbaarheid van het betalingsverkeer. Voor webwinkels is deze beschikbaarheid cruciaal. Als klanten niet online voor hun bestelling kunnen betalen, kan dat leiden tot derving van inkomsten.

Wat wil Thuiswinkel.org?

  • Het significant terugbrengen van de downtime van iDEAL. Deze betaalmethode heeft nu met name nog last van het feit dat de iDEAL-transacties en de internetbankierentransacties over dezelfde ICT-systemen lopen in het bankdomein. Deze stromen moeten daarom zo snel mogelijk worden ontkoppeld en er moet worden geïnvesteerd in analyse en uitbreiding van de capaciteit van systemen. 
  • Het voorkomen van grote incidenten in het online betalingsverkeer.
  • Bij niet-beschikbaarheid van iDEAL krijgt de consument de melding dat hij (tijdelijk) niet kan betalen. Webwinkeliers weten echter van niets als één van de aangesloten banken niet beschikbaar is. Ook zij moeten op de hoogte worden gesteld bij niet-beschikbaarheid.

Printscreens van de beschikbaarheidspagina iDEAL en storing iDEAL per bank

Wat is er gedaan?

  • De communicatie over de niet-beschikbaarheid is voor alle betrokkenen verbeterd. Directe en real-time communicatie naar webwinkels ontbreekt vooralsnog.
  • In samenwerking tussen Currence, banken en Thuiswinkel.org is er een ‘iDEAL storingspagina’ ontwikkeld, zodat bij consumenten duidelijk is dat de storing bij de bank ligt en niet bij de webwinkel.
  • Bieden van praktische oplossingen om klanten vast te houden bij mislukte iDEAL transacties. Consumenten kunnen met de storingspagina teruggeleid worden naar de webwinkel. Daar krijgen ze een alternatieve betaalmethode aangeboden, zonder het bestelproces opnieuw op te hoeven starten. Hiervoor is gezorgd voor aanpassingen in de Merchant Integratie Gids iDEAL
  • Na jaren aandringen de introductie van mobiel iDEAL door álle grootbanken. 
  • De beschikbaarheid van iDEAL is verbeterd in het algemeen en tijdens spitsuren; door druk is er vaart gemaakt met ontkoppeling van internetbankieren en iDEAL. Zie hieronder de bereikte verbetering van beschikbaarheid iDEAL (2012-2014)

Grafiek met de verbeterde beschikbaarheid  van iDEAL van 2012 tot 2014 bij consumentenbanken
Bron: iDEAL.nl