E-commerce in de Europese Verkiezingen

Waarom zijn de Europese Verkiezingen van belang voor de e-commercebranche?

Tussen 23 en 26 mei 2019 mogen de inwoners van de EU-staten naar de stembus voor de Europese Parlementsverkiezingen 2019. Op 23 mei is het de beurt aan Nederland om hun vertegenwoordigers te kiezen en dat deze verkiezingen belangrijk zijn voor de toekomst van Europa staat al wel vast. Ook voor de e-commercebranche is de impact van de Europese Verkiezingen groot. Hoe gaan we er straks voor zorgen dat er een gelijk speelveld ontstaat voor webwinkels uit Europa en uit andere delen uit de wereld? Worden de wetten en regels met betrekking tot e-commerce meer geharmoniseerd over alle lidstaten? En hoe kunnen gemakkelijk is en wordt het om binnen de EU digitaal te betalen?

De komende jaren worden bijzonder bepalend voor de toekomst van de Europese (en daarmee Nederlandse) e-commercesector, dus het nieuwe Europese Parlement staat voor een aantal belangrijke keuzes. Thuiswinkel.org heeft in samenwerking met Ecommerce Europe (de Europese koepelorganisatie waar Thuiswinkel.org lid van is) een lijst met e-commerceonderwerpen opgesteld die op dit moment of in de zeer nabije toekomst zeer relevant zijn. (Ecommerce Europe heeft over deze thema's ook een video gepubliceerd.) De komende dagen houden we je via deze pagina en onze social-mediakanalen op te hoogte van de belangrijkste thema voor webwinkeliers.

Artikelen

Vraag het onze experts

Heb je nog vragen over de verschillende onderwerpen, omtrent de Europese Parlementsverkiezingen of gewoon in het algemeen? Onze experts staan voor je klaar om ze te beantwoorden.

Duurzaamheid


Margreeth Pape


Ellen de Lange

 

Wet- en regelgeving


Vincent Romviel

 

Digital transactions

Just Hasselaar

 

Logistiek & verpakken


Margreeth Pape


Ellen de Lange

 

Platformen/mededinging


Martijn Hos

 

Digitale toegankelijkheid


Elaine Oldhoff

 

Fraude & veiligheid


Roland van Kortenhof