Bewust Bezorgd voor Magento

Breng in drie stappen je CO2-impact in kaart

De musthave rekentool, Bewust Bezorgd, waarmee je de CO2-impact van jouw logistieke operatie in kaart brengt is vanaf nu gratis beschikbaar in de Magento 2 Marketplace. De rekentool berekent de CO2-impact, geeft inzicht én laat zien welk effect logistieke innovaties hebben. Vanaf vandaag kun je in drie eenvoudige stappen via Magento 2 starten met Bewust Bezorgd.

De Bewust Bezorgd-tool berekent hoeveel CO2-uitstoot het versturen van een pakketje met zich meebrengt. Maakt jouw webwinkel gebruik van Magento 2? Dan kun je vanaf vandaag in drie stappen gratis aan de slag met Bewust Bezorgd.

Stap 1: Voeg de Magento 2-extensie toe

De Bewust Bezorgd-rekentool is een API (application programming interface), die vanaf nu beschikbaar is als een extensie voor Magento 2. Deze eerste versie installeer je eenvoudig. Ga naar de website: https://github.com/magmodules/magento2-bewustbezorgd. In deze omgeving vind je de Bewust Bezorgd-extensie en vind je de commando-code waarmee je de tool kunt installeren in Magento.

Vervolgens kun je in de back-end van Magento de instellingen doorlopen. Je vindt Bewust Bezorgd onder het kopje ‘store’ -> ‘configuration’ -> ‘sales’. De instellingen van Bewust Bezorgd staan standaard klaar, loop deze na en voeg als laatste stap de beschikbare bezorgopties toe.

Stap 2: Vraag een ShopID aan

De extensie is nu toegevoegd aan je webwinkel. De tool begint met rekenen als alle instellingen zijn voltooid. Om de instelling te voltooien heb je een uniek ShopID nodig. Mail naar Alicja van Ewijk () of gebruik deze link om deze ShopID aan te vragen. Nadat je een ShopID hebt ontvangen en toegevoegd in de Bewust Bezorgd-extensie in Magento kun je de installatie afronden.

Stap 3: Krijg inzicht in je CO2-impact via een dashboard

Na de installatie wordt de CO2-impact van je logistieke operatie in kaart gebracht. Je ontvangt een persoonlijk dashboard dat dagelijks geüpdatet wordt en waarin je kunt te zien welke aanpassingen je kunt maken om de CO2-uitstoot van je webshop te verlagen.

Neem je klant mee

Wanneer je alle stappen hebt doorlopen, kunnen klanten in de check-out van je webshop vervolgens te zien welke afleveroptie de meest duurzame keuze is. Help je klanten de juiste keuze te maken en de meest groene bezorgoptie te selecteren. Leg bijvoorbeeld uit waar het rood-groene hartje van Bewust Bezorgd voor staat en verlaag samen de CO2-uitstoot van je webshop.

Maak jij geen gebruik van Magento?

Heb jij interesse in Bewust Bezorgd, maar maak jij gebruik van een andere webwinkelsoftware? Dan kun je gebruik maken van de API, die gekoppeld wordt aan de webwinkelsoftware. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Alicja van Ewijk (alicjavanewijk@thuiswinkel.org).

De Bewust Bezorgd-tool is voor leden van Thuiswinkel.org gratis. Ben je geen lid? Dan is het eerste jaar gratis.

Meld je nu gratis aan voor Bewust Bezorgd