Payments

Betalen is een belangrijk onderdeel van de customer journey. Waar dit voorheen nog veelvuldig zorgde voor irritatie en ergernis, vormt deze stap tegenwoordig steeds minder een drempel of moment van frictie. De technologische ontwikkelingen zorgen voor een enorm snelle innovatie binnen het betalingsverkeer. Hierdoor gaat het betalen steeds gemakkelijker en veiliger, wat natuurlijk voor het nodige vertrouwen zorgt bij klanten en daarmee voor hogere conversies. Digitale transacties zijn natuurlijk essentieel voor webwinkels, en de innovatie, verbetering en beveiliging van (online) betaalmethoden vraagt ook om de continue inbreng van webwinkeliers.

Innovatie in betalen gaat vaak in golven. Zo zijn we van cash naar kaart gegaan, vervolgens van kaart naar online tools als iDEAL en nu doen we steeds meer met onze mobiel. Het overmaken van een betaling duurt vandaag de dag ook geen dagen meer en binnenkort gaat dit zelfs direct. En dat allemaal via partijen die we nu nog niet eens kennen of die we niet associëren met betalen. Daarnaast kiezen we er ook steeds vaker voor om de betaling niet meer meteen te doen, maar pas later als we het bestelde item binnen hebben. Als we er al bewust voor kiezen, want de betaling wordt soms al op een vlekkeloze manier in de customer journey verwerkt.

Thuiswinkel.org volgt alle ontwikkelingen op betalingsgebied op de voet. Waar vroeger innovatie gepusht werd door de banken, is er tegenwoordig steeds meer behoefte aan een goede wisselwerking tussen alle betrokken partijen. Wat werkt wel en wat werkt niet? Waar draaien we als sector warm voor en welke ontwikkelingen zijn minder positief?

Longread

 • Het nieuwe betalen is er (bijna) (30 november 2018)

  Lees het uitgebreide artikel van Just over de huidige status van het Nederlandse betalingsverkeer. 

  Key takeaways

  • Technologische ontwikkelingen zorgen voor veiligere en gebruiksvriendelijkere betaaloplossingen, waardoor meer partijen aan de zware eisen kunnen voldoen.
  • De PSD2 gaat via betaalinitiatie en rekeninginformatie een enorme impact hebben het Nederlandse betaallandschap.
  • Er ontstaat steeds meer concurrentie tussen aanbieders van betaalmethoden. In Nederland blijft iDEAL de grootste speler, maar ook kleinere partijen timmeren hard aan de weg.
  • De sterke koersdaling van Bitcoin en andere cryptocurrencies neemt niet weg dat dit nieuwe betaalmiddel een boeiende ontwikkeling in het betaallandschap is.
  • De introductie van Instant Payments volgend jaar zorgt ervoor dat betalingen straks op elk moment van de dag, alle dagen van het jaar, direct worden uitgevoerd.

Onze adviseur Digital transactions

Vragen op het gebied van payments? Onze adviseur staat voor je klaar.

Just Hasselaar, beleidsadviseur digital transactions

justhasselaar

Just is aan de Universiteit Utrecht afgestudeerd als historicus, met een master in Internationale Betrekkingen. Na zijn studie is hij onder meer werkzaam geweest in public affairs, stakeholdermanagement en strategisch advies. De rode draad in zijn werkverleden is dat hij graag complexe zaken begrijpelijk maakt en waar nodig samenwerkingen probeert te verbeteren. Bij Thuiswinkel.org werkt hij onder de noemer Digital transactions aan een zo goed en efficiënt mogelijke omgeving voor het betalingsverkeer, zowel in Nederland als in Europa.