Blockchain

Do I need a blockchain? No! Meestal heb je nog geen blockchain nodig voor je nieuwe ideeën. Wel staat het inmiddels vast dat blockchain een blijvertje is. In bepaalde bedrijfsprocessen gaat deze nieuwe manier van data delen en het creëren van vertrouwen een bijzonder grote rol spelen. Of dat zichtbaar zal zijn voor de consument, is nu nog onduidelijk. Gaat hij straks op grote schaal betalen met Bitcoin of Gulden? Gaan consumenten onderling alles regelen via de smart contracts van Ethereum of Tezos? Dat is nu nog koffiedik kijken, maar Thuiswinkel.org volgt de ontwikkelingen rondom blockchain en digitale coins op de voet.

Belangrijke onderwerpen binnen blockchain

  • Blockchain en haar mogelijkheden
  • Bitcoin en andere digitale munten

Thuiswinkel.org maakt daarbij voor de duidelijkheid het onderscheid tussen blockchain als infrastructuur en als betaalmiddel. De techniek van blockchain is voor de e-commercebranche als mondiale economie misschien wel onmisbaar straks. Zo kijkt men binnen supply chain met veel interesse naar deze techniek. Maar ook in de strijd tegen nepartikelen en fraude kan de blockchain een belangrijk instrument vormen.

En zitten we binnen payments al tegen een volgende verschuiving aan, naar betalen met Bitcoin of Gulden? In de huidige staat van de techniek nog niet. Het financiële instrumentarium is, in de westerse wereld, zo goed, goedkoop en snel dat de toegevoegde waarde er nu nog niet is. Maar de techniek gaat snel en e-commerce is beperkt zich natuurlijk niet tot Europa. Het volgen van de laatste ontwikkelingen is niet alleen boeiend maar ook nuttig. Snel inspringen op kansen maakt hierbij het verschil.

Onze adviseur Digital transactions

Vragen op het gebied van blockchain? Onze adviseur staat voor je klaar.

Just Hasselaar, beleidsadviseur digital transactions

justhasselaar

Just is aan de Universiteit Utrecht afgestudeerd als historicus, met een master in Internationale Betrekkingen. Na zijn studie is hij onder meer werkzaam geweest in public affairs, stakeholdermanagement en strategisch advies. De rode draad in zijn werkverleden is dat hij graag complexe zaken begrijpelijk maakt en waar nodig samenwerkingen probeert te verbeteren. Bij Thuiswinkel.org werkt hij onder de noemer Digital transactions aan een zo goed en efficiënt mogelijke omgeving voor het betalingsverkeer, zowel in Nederland als in Europa.