B2B E-commerce Markt Monitor

B2b E-commerce Markt Monitor

De zakelijke online markt groeit elk jaar en naar verwachting wordt in 2021 wereldwijd de grens van € 1 biljoen aan zakelijke aankopen via internet geslecht. Ook in Nederland groeit de online b2b-markt elk jaar fors (in 2020 groeide het percentage van Nederlandse zakelijke kopers die via internet bestellen met 9 procentpunt naar 48%) en steeds meer webwinkels richten zich (ook) op zakelijke klanten. Alhoewel deze business veel overeenkomsten vertoont met de online b2c-markt, zijn er eveneens verschillende (grote) verschillen, bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving en belasting. Thuiswinkel.org helpt ook deze webwinkels graag verder op het gebied van e-commerce.

B2B E-commerce Markt Monitor

In opdracht van Thuiswinkel.org, PostNL, De Nieuwe Zaak en Currence heeft onderzoeksbureau Multiscope onderzoek gedaan naar de Nederlandse online b2b-branche. Op basis van dit onderzoek publiceren we een rapportage die inzicht geeft in de belangrijkste cijfers en ontwikkelingen binnen de zakelijke markt en het gedrag en de voorkeuren van de zakelijke online besteller.

Thuiswinkel Zakelijk

Al meer dan 15 jaar is Thuiswinkel Waarborg hét keurmerk voor webwinkels. Consumenten willen weten met wie ze zaken doen, maar dat geldt natuurlijk ook voor de zakelijke markt. Daarom biedt Thuiswinkel.org ook een online keurmerk voor de b2b-markt aan: Thuiswinkel Zakelijk.

Meer over Thuiswinkel Zakelijk

Meer weten?

Nancy JosephWil je meer weten over de online b2b-markt of Thuiswinkel Zakelijk, neem dan contact op met Nancy Joseph (), ledenmanager bij Thuiswinkel.org.

Bekijk de webinar over groei met je b2b-webshop