Feestdagenonderzoeken

Elk jaar doet Thuiswinkel.org onderzoek naar de consumentenbestedingen tijdens belangrijke (feest)dagen voor de e-commercesector. Hieronder vind je een overzicht van de feestdagen die wij meenemen in onze onderzoeken.

Black Friday/Cyber Monday

SaleBlack Friday en Cyber Monday zijn populaire dagen in de Verenigde Staten en krijgen ook in Nederland steeds meer voet aan de grond. Black Friday valt op de vrijdag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving (laatste donderdag in november) en Cyber Monday is de maandag erop. Beide dagen staan in het teken van spectaculaire kortingen bij (online) retailers en deze trend is nu ook zichtbaar in Nederland.

Sinterklaas

SinterklaasonderzoekElk jaar verwelkomen we halverwege november Sinterklaas met zijn gevolg weer in Nederland. Tot 5 december doet hij dan de inkopen voor zijn feest bij Nederlandse retailers en steeds vaker weet hij de weg naar de digitale winkels te vinden voor zijn cadeaus en snoepgoed. Maar wat zijn elk jaar z'n favoriete cadeaus en hoeveel geld geeft hij online uit? De antwoorden op deze en gerelateerde vragen vind je in ons Sinterklaasonderzoek.

Lees meer over ons Sinterklaasonderzoek

Kerst

KerstonderzoekOok voor de kerstdagen kiest de Nederlandse consument steeds vaker voor online retailers. Of het nu gaat om lekkere hapjes en gerechten, de bijbehorende apperitiefjes en leuke cadeaus voor familieleden en/of vrienden, de Nederlandse webwinkels staan tot je beschikking. Benieuwd naar de online bestedingen voor het kerstfeest? Naar de favoriete online kerstaankopen en hoeveel we daar als Nederlandse jaarlijks aan uitgeven?

Lees meer over ons Kerstonderzoek