ESC-webshops winnaar van de 'Win een jurist'-actie!

De afgelopen maanden maakten de leden van Thuiswinkel.org die de Thuiswinkel Privacytool hadden doorlopen kans op een privacyaudit, uitgevoerd door een specialist van ICTRecht. Vincent Romviel, jurist bij Thuiswinkel.org, heeft via een loting bekendgemaakt dat ESC-webshops de gelukkige winnaar is geworden van deze privacyaudit ter waarde van € 13.000,-. Namens het hele team van Thuiswinkel.org, gefeliciteerd met deze fantastische prijs!

Natuurlijk blijft de Thuiswinkel Privacytool gewoon gratis te gebruiken voor de leden van Thuiswinkel.org. Via een nulmeting van twaalf vragen krijg je inzicht in je huidige privacybeleid en weet je op welk gebied je nog stappen moet zetten. De tool helpt je vervolgens op een praktische manier verder, zodat je de inwerkingtreding van de AVG op 25 mei 2018 met vertrouwen tegemoet kunt zien.

Ben jij al klaar voor de nieuwe privacywet?

Thuiswinkel.org bereidt haar leden al sinds vorig jaar voor op de AVG en de Thuiswinkel Privacytool is daarbij een belangrijk hulpmiddel, ook nu de nieuwe privacywet al in werking is getreden. Weet jij al of je voldoet aan deze nieuwe privacywet? Dankzij deze handige beslisboom kun je er op eenvoudige wijze achter komen of jouw webwinkel klaar is voor de AVG of dat de Thuiswinkel Privacytool je nog verder kan helpen.

Wat heeft ESC-webshops precies gewonnen?

Als je de Thuiswinkel Privacytool hebt doorlopen, ben je op de hoogte van de stappen die je eventueel nog moet nemen om te voldoen aan de AVG. Onze juristen zitten voor je klaar om je hierbij te ondersteunen, maar wat is er nu relaxter dan een juridische expert die persoonlijk jouw organisatie komt doorlichten om te kijken op welke gebieden je al voldoet en waar je nog aan de slag moet? En dat is precies wat je krijgt als je de audit van ICTRecht wint:

  • Zowel de ‘juridische voorkant als de achterkant’ van je organisatie wordt uitvoerig gecheckt.
  • Je krijgt antwoord op vragen als "Worden de verkregen gegevens daadwerkelijk verwerkt en beveiligd zoals omschreven in je privacyverklaring?" en "Worden cookies op de juiste manier geplaatst?"
  • De jurist bekijkt of je bedrijf de juiste contracten (zoals verwerkersovereenkomsten) heeft gesloten met externe partijen/partners.

Nadat de audit is uitgevoerd, ontvang je de bevindingen in een juridisch advies, waarin verschillende verbeterpunten op basis van prioriteiten worden weergegeven. Dit praktische rapport krijg je voordat de AVG op 25 mei 2018 in werking treedt, zodat je nog genoeg tijd hebt om eventuele gebreken te verhelpen.

Voorwaarden winactie

  • Alleen leden van Thuiswinkel.org kunnen gebruikmaken van de Thuiswinkel Privacytool en dus kans maken op de gratis audit. 
  • De interne privacyaudit is op 25 april 2018 verloot onder de bedrijven die de Thuiswinkel Privacytool helemaal hebben doorlopen.
  • Deze prijs heeft een maximale waarde van € 13.000,- en is niet in te wisselen voor een andere prijs of geld.
  • De winnaar krijgt eind april telefonisch bericht. Vervolgens wordt de winnaar bekendgemaakt via de verschillende kanalen van Thuiswinkel.org.
  • De winnaar van de audit blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de (privacy)wetgeving. Thuiswinkel.org en/of ICTRecht kunnen hier niet voor verantwoordelijk worden gehouden.

Meer informatie?

Heb je nog vragen over deze actie of de Thuiswinkel Privacytool? Of heb je nog andere vragen op juridisch gebied? Neem dan contact op met onze juridische afdeling want onze juristen helpen je graag verder.

InformatietekenLet op: de Thuiswinkel Privacytool is een hulpmiddel om zelfstandig aan de wet te voldoen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de correcte en volledige beantwoording van de vragenlijsten, het naleven van adviezen en het uitvoeren van wettelijke verplichtingen. Daarom kunnen wij niet garanderen dat je na het doorlopen van de tool aan de regels voldoet. Natuurlijk helpen we je graag en staan onze juristen klaar om je juridisch advies te geven.
link naar Privacytool in Mijn Account