Wetgeving Koop op Afstand

Sinds 13 juni 2014 moet iedere webwinkel voldoen aan de nieuwe Richtlijn Consumentenrechten. Op deze pagina helpen wij jou te voldoen aan deze regels.

Waarom die nieuwe richtlijn?

De Richtlijn Consumentenrechten is regelgeving afkomstig uit Europa. De reden voor de wijziging in de richtlijn is het op één lijn brengen van de regels voor verkoop op afstand in heel Europa. Het voordeel voor jou is dat het de consument meer duidelijkheid en vertrouwen biedt in online (en over de grens) kopen, waardoor je als webwinkel jouw markt kunt vergroten.

Nieuwe algemene voorwaarden

De Richtlijn Consumentenrechten heeft gezorgd voor een nieuwe set Algemene Voorwaarden Thuiswinkel.org die op 1 juli samen met de Consumentenbond zijn overeengekomen. Download hier de nieuwe algemene voorwaarden (diverse talen) en het modelformulier voor herroeping. Deze voorwaarden zijn exclusief voor leden, vindbaar onder Mijn account.

Doe de zelfscan!

Gebruik onze handige checklist om ervoor te zorgen dat jij als webwinkelier en als lid van Thuiswinkel.org aan alle nieuwe informatieverplichtingen van de consumentenregels voldoet.

Naar de zelfscan >

Snelle links

Hieronder vind je al onze informatie over de nieuwe Richtlijn Consumentenrechten overzichtelijk bij elkaar:

Laat jouw website controleren

Vanaf 23 april hanteert Thuiswinkel.org bij het hercertificeren van jouw webwinkel al de nieuwe regels. Zo weet je zeker dat jouw site voldoet aan de wet, op het moment dat je certificering voor het Thuiswinkel Waarborg wordt vernieuwd.

Wil je niet wachten tot jouw reguliere certificeringsdatum en zeker weten dat je per 13 juni aan de nieuwe richtlijn voldoet? Je kunt ook eerder tegen betaling geadviseerd en gescand worden door ICTRecht.

Meer informatie: of 020-6631941 (vraag naar het webwinkelteam).

Meer weten over de wet koop op afstand of de AVG?

Leden van Thuiswinkel.org kunnen gratis contact opnemen met onze juristen via