Vincent Romviel, jurist

Vincent Romviel is jurist en inmiddels vier jaar werkzaam bij Thuiswinkel.org. Hij is gespecialiseerd in consumentenrecht maar houdt zich bezig met alle juridische aspecten van e-commerce. Binnen Thuiswinkel.org richt hij zich op klachten van consumenten over webwinkels, het adviseren van leden over hun rechtspositie, misbruik van ons logo en algemene voorwaarden Thuiswinkel en het tegengaan van malafide websites.

Vincent geeft gratis telefonisch advies aan leden, maar vindt het ook leuk om interactieve presentaties bij webwinkels en op grote evenementen te geven. Hij helpt leden aan de wet te voldoen, adviseert over regelgeving, beantwoordt vragen en is altijd bereid mee te denken en te helpen.

Daarnaast blogt Vincent graag over wet- en regelgeving. Dat doet hij voor zowel webwinkels als consumenten. In begrijpelijke taal en met praktische voorbeelden legt hij uit hoe (een onderdeel) van de wet werkt en hoe leden daaraan kunnen voldoen of welke rechten de consument heeft.

Als onze leden zich niet aan de wet of certificeringseisen houden, dan treft Vincent maatregelen. Uiteraard nadat hij het lid geïnformeerd heeft. Daarnaast bemiddelt hij tussen leden en consumenten als er klachten zijn. Hij houdt daarbij rekening met (de mazen in) de wet om de webwinkel te helpen, maar let daarbij natuurlijk ook op de rechten van de consument.

Het juridisch team

Wil je meer weten over het juridisch team en wat ze voor jou kunnen betekenen? Bekijk de wet- en regelgeving pagina of neem contact op met de juridische afdeling van Thuiswinkel.org. We helpen je ook graag verder via