Biografie Fiona in den Eng

In 2018 startte ik als stagiaire op de juridische afdeling van Thuiswinkel.org. Na die tien maanden stage ben ik doorgegroeid naar juridisch medewerkster/hbo-jurist op de klachtenafdeling.

Consumenten kunnen via ons klachtenformulier een klacht indienen over één van onze leden. Die klacht wordt doorgezet naar het lid, en ik neem de klacht ook door. Als het nodig is, neem ik contact op met de webwinkel om te helpen zoeken naar een oplossing. Ik volg de ontwikkelingen rond de klacht en als een van beide partijen het niet eens is met de oplossing, kan ik helpen in de bemiddeling.

Afgezien van klachten die bij ons worden ingediend, help ik leden ook graag bij algemene vragen rond de wet koop op afstand. Ik geef onze leden graag advies over hoe het wettelijk gezien in elkaar zit. Je kunt hierbij denken aan de volgende onderwerpen:

  • De consument zegt een pakketje niet (of slechts gedeeltelijk) te hebben ontvangen, terwijl de vervoerder aangeeft het wel te hebben bezorgd.
  • Een product is retour gestuurd, maar de verpakking is beschadigd
  • Het product dat retour is gekomen is voor meer gebruikt dan noodzakelijk is om het te testen, waardoor je waardevermindering in rekening wilt brengen.

Verder houd ik me bezig met de misbruikmeldingen over ons logo en het plaatsen van waarschuwingen op onze websites over malafide webshops. Als een webshop onterecht ons logo voert, of onze algemene voorwaarden gebruikt, schrijf ik deze aan.

Naast mijn werk bij Thuiswinkel.org, was ik nog voltijd rechtenstudent. In juni 2020 ben ik afgestudeerd als hbo-jurist. Ik heb hiervoor een afstudeerscriptie geschreven over het berekenen van een gebruiksvergoeding bij non-conformiteit. Onze leden kunnen daarom met al hun vragen over garantie, non-conformiteit, de bewijslast hierin en het berekenen van een gebruiksvergoeding bij mij terecht. Ik kan je hier alles over vertellen en handige informatie (zoals verschillende uitspraken) met je delen.

Het juridisch team

Wil je meer weten over het juridisch team en wat ze voor jou kunnen betekenen? Bekijk de wet- en regelgeving pagina of neem contact op met de juridische afdeling van Thuiswinkel.org. We helpen je ook graag verder via