Biografie Ank van Heeringen

Ank van Heeringen is inmiddels 14 jaar werkzaam als jurist bij Thuiswinkel.org. Daarvoor werkte zij meer dan twintig jaar bij Stichting de Ombudsman. Als zeer ervaren jurist voorziet ze je graag van de juiste antwoorden met betrekking tot Koop op Afstand.

Ank helpt onze leden te voldoen aan de regelgeving, maar gaat ook graag op zoek naar de mazen in de wet. Ze denkt daarbij in het belang van de leden. Ank krijgt energie van ingewikkelde vragen en zoekt samen met collega Vincent uit welke mogelijke oplossingen er zijn. Daarnaast houdt ze zich bezig met (aanvullende) algemene voorwaarden en ze bewaakt de juridische voorgang van de certificering.

Praktijkvoorbeelden op het gebied van consumentenrecht, klachten en oplichtingspraktijken bespreekt Ank met relevante toezichthouders (uiteraard zonder namen van leden te noemen). Daarnaast neemt zij contact op met leden die geschillen hebben met een consument. Ze helpt ze bij het schrijven van een verweer wanneer de Geschillencommissie eraan te pas komt.

Onbegrijpelijke wetteksten en regels maakt Ank graag leesbaar voor ‘leken’. Ze schrijft dan ook regelmatig voor Twinkle Magazine, websites en nieuwsbrieven. Met haar ruim 30 jaar praktijkervaring schuift Ank graag aan bij consumentenprogramma’s en andere media. Ook is ze een graag geziene spreker op evenementen.

Het juridisch team

Wil je meer weten over het juridisch team en wat ze voor jou kunnen betekenen? Bekijk de wet- en regelgeving pagina of neem contact op met de juridische afdeling van Thuiswinkel.org. We helpen je ook graag verder via