Biografie Ank van Heeringen

Ank van Heeringen is sinds begin 2005 jurist bij Thuiswinkel.org. Daarvoor was zij meer dan 20 jaar werkzaam bij Stichting De Ombudsman, verbonden met de media. Als zeer ervaren jurist met een positieve instelling helpt ze je graag met al je juridische vragen over onder andere e-commerce, over de juridisch aspecten van de certificering, eventuele aanvullende voorwaarden, het verweer schrijven voor de Geschillencommissie of het juist schikken van de kwestie voordat het tot een zitting komt. Ook voor vragen van of uit de media of nog andere juridische kwesties kun je bij haar terecht. Ank ziet het als een geweldig kans om samen met je te sparren over problemen die lastig lijken. Als Ombudsmens is zij gewend om met je mee te denken, zo mogelijk ook buiten de gebaande paden. Ze denkt daarbij in het belang van de leden.

Praktijkvoorbeelden op het gebied van consumentenrecht, klachten en oplichtingspraktijken bespreekt Ank met relevante toezichthouders (uiteraard zonder namen van leden te noemen). Onbegrijpelijke wetteksten en regels maakt Ank graag leesbaar voor leken. Ze schrijft dan ook regelmatig voor Twinkle Magazine, websites en nieuwsbrieven. Met haar ruim 35 jaar praktijkervaring schuift Ank graag aan bij consumentenprogramma’s en andere media. Ook is ze een graag geziene spreker op evenementen.

Wil je als lid, eventueel met een groep collega’s, jullie dagelijkse ervaring rondom het Consumentenrecht bespreken, dan regelt zij graag samen met collega Vincent een afspraak. Tijdens dit gesprek is er alle ruimte voor eigen inbreng en vertellen Ank en Vincent je ook over wat Thuiswinkel.org in bredere zin nog meer te bieden heeft. Je kunt Ank bereiken via

In haar vrije tijd kun je haar overigens vinden in de voor haar verrijkende omgeving tussen de Veluwe en de IJssel. Ze woont daar met haar man te midden van biologische boomgaarden, tuinen en vijvers. Haar passie voor zinvol en betekenisvol leven in het Nu, waarin je jezelf kunt zijn in verbinding met anderen, combineert zij met een eigen coachpraktijk.

Het juridisch team

Wil je meer weten over het juridisch team en wat ze voor jou kunnen betekenen? Bekijk de wet- en regelgeving pagina of neem contact op met de juridische afdeling van Thuiswinkel.org. We helpen je ook graag verder via