Hoe werkt de Ecommerce Benchmark?

De Ecommerce Benchmark werkt erg simpel en spreekt eigenlijk voor zichzelf. Je geeft eerst aan in welke branche en sub-branche je precies actief bent, zodat je alleen wordt vergeleken met spelers uit diezelfde sub-branche: je concurrenten. Vervolgens vul je je belangrijkste Kritieke Prestatie Indicatoren in (KPI's). Geen enkel veld is verplicht, dus je kan een KPI overslaan als je deze (nog) niet weet. Wel raden we je aan om zoveel mogelijk KPI’s in te vullen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de totale customer journey. Vervolgens klik je op de knop ‘Start Benchmark’ en krijg je direct, gratis en online je resultaat. 

Wat wordt er gemeten?

Op basis van het Bonsing/Mann-model meet de Ecommerce Benchmark 21 prestatie-indicatoren met betrekking tot e-commerce. De gehele customer journey wordt gebenchmarkt, inclusief de interne en externe organisatorische en financiële prestaties.

 

Veilig en anoniem

De Ecommerce Foundation garandeert dat alle gevraagde gegevens vertrouwelijk worden behandeld. Individuele gegevens worden nooit gebruikt voor andere doeleinden dan voor benchmarking. Daarnaast kunnen bedrijven hun Ecommerce Benchmark volledig anoniem invullen. 

Start de Ecommerce Benchmark nu

Waarom deze tool? 

E-commerce is nog steeds een nieuw management gebied. Veel e-commerce bedrijven maken dezelfde fouten en vinden steeds opnieuw het wiel uit. Er is enorm veel informatie te vinden op internet, maar deze informatie is vaak gefragmenteerd en oppervlakkig en mist echte inzichten en diepte. Thuiswinkel.org wil bedrijven helpen zichzelf te verbeteren. Bekijk het eerste rapport op basis van deze tool: Ecommerce Benchmark Nederland Rapport 2015 (gratis voor leden).

Vragen over de Ecommerce Benchmark?

Neem contact op met Eveline Poerink via .