Ervaringen met de Ecommerce Benchmark

Amanda van der Linden - Conversie optimalisatie specialist – Ondernemer

Pasfoto Amanda van der Linden“Het is belangrijk dat je niet alleen naar de laatste conversiecijfers kijkt maar ook de verschillende pagina’s analyseert.”

Amanda van der Linden is conversie optimalisatie specialist, het is haar werk om websites winstgevender te maken. Het eerste wat Amanda aan haar klanten vraagt is: wat maakt jouw webshop uniek? Als jouw webshop niet meer zou bestaan, wat zouden mensen dan missen? Om tot de kern van het probleem te komen, zijn een aantal KPI’s volgens Amanda erg belangrijk. Voor veel verkopers is de landingspagina een groot probleem. Veel verkopers denken dat het probleem in het verkoopkanaal ligt. Als je naar dit kanaal kijkt, zie je waar de meeste mensen afhaken in het koopproces. Op dit punt van de analyse heeft het grootste deel van de klanten de webshop echter al lang verlaten. Een andere belangrijke KPI is de conversieratio. Fysieke boekenwinkels hebben een conversieratio van 25%, wat betekent dat 1 op de 4 klanten een aankoop doet. Dat is veel hoger dan de 1% van online boekenwinkels. Het is belangrijk dat je niet alleen naar de laatste conversiecijfers kijkt maar ook de conversie van verschillende pagina’s analyseert. 

Fleur Geerinck – e-commecemanager – Smit Mode

Pasfoto Fleur Geerinck

“De kledingbranche bevindt zich in een zeer verzadigde markt, dus is het erg handig om je zo nu en dan te kunnen vergelijken met anderen.”

Een paar maanden geleden moest Fleur Geerinck, e-commercemanager bij Smit Mode, een presentatie geven. Om het modebedrijf te kunnen vergelijken met anderen besloot ze de Ecommerce Benchmark te gebruiken. Eerder had ze op Twitter over de tool gelezen en ze had deze in haar achterhoofd gehouden. “Omdat je de cijfers van de verschillende KPI’s niet iedere dag gebruikt of ziet, geeft het invullen zelf al nieuwe inzichten,” aldus Fleur. “De kledingbranche bevindt zich in een zeer verzadigde markt, dus is het erg handig om je zo nu en dan te kunnen vergelijken met anderen.” Fleur maakt maandelijks rapportages voor zichzelf maar heeft daarbij relatief weinig informatie van buitenaf. “Het vergelijken van je organisatie met andere bedrijven kan zowel bevestigend zijn als nieuwe inzichten geven. Met die nieuwe inzichten kun je concreet zien waarop je je prestaties kunt verbeteren. Dit leidt tot interessante discussies in een organisatie.”

Stefan hazelhekke – Bedrijfsleider/Online marketeer – www.ikenik.nl

Pasfoto Stfan Hazelhekke“Een fantastische tool die je in staat stelt om te kijken hoe je het doet in vergelijking met je branchegenoten! ”

Stefan is online marketeer en houdt zich bezig met het hele online marketing-verhaal van IKenIK.nl. Ook is hij werkzaam als bedrijfsleider en hij is daarom zeer benieuwd hoe hij en zijn collega’s presteerden in vergelijking met anderen. Een manier om hier achter te komen had hij niet, totdat hij met de Ecommerce Benchmark in aanraking kwam. “Toen ik de Twinkle aan het lezen was, viel mijn oog op een berichtje over de Ecommerce Benchmark,” aldus Stefan. “Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar het woordje ‘benchmark’ triggerde me meteen. Ik ben meteen een kijkje gaan nemen op de website en raakte zeer enthousiast over het concept en de gedachte erachter.” “Ik ben mij er in gaan verdiepen en heb IKenIK.nl vervolgens geregistreerd en de benodigde KPI's ingevuld. Vervolgens kreeg ik direct een rapport toegestuurd, waarin duidelijk stond aangegeven hoe we presteerden binnen de baby- en kindermodebranche. De Ecommerce Benchmark is echt een prachtige tool, want ik kon meteen aan de slag om onze positie te verbeteren.

Probeer zelf de Ecommerce Benchmark gratis uit!