Drie niet te missen trends binnen e-commerce

Een van de belangrijkste drivers van de Nederlandse economie is online retail. Ik ben Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org.

Trend 1: Personalisatie

De eerste belangrijke trend die ik zie is personalisatie. Kunstmatige intelligentie is eigenlijk de grote bron waarmee we data, die wij als consument opleveren, kunnen verbinden om het mogelijk te maken dat een webwinkel jou een op een kan bedienen met exact de maten die jij draagt als consument, de voorkeuren die je hebt voor een bepaald item of een bepaalde dienst. Dat maakt dat personalisering ervoor gaat zorgen dat wij als consument nog beter bediend worden. Met nog meer service.

Trend 2: Voice search

De tweede trend die ik zie is de enorme revolutie die voice gaat brengen. Smart home speaker devices. Slimme apparaten. Die gaan ervoor zorgen dat we veel meer met spraak spullen gaan bestellen. Het grote probleem dat het oplost is niet alleen tijd, maar ook gewoon omdat het smart home speaker device jou herkent, die weet gewoon welke thee je altijd al besteld. Die geeft je gewoon drie of vier opties voor thee en dan kies je jouw thee uit die je altijd in negen van de tien gevallen altijd al bestelt. Op het moment dat een techniek voor ons als consument, als klanten, een probleem oplost, dan gaan we het gebruiken.

Trend 3: Consument in controle

De derde trend die ik zie is de keuzevrijheid van consumenten. We willen de ruimte hebben om alle mogelijkheden open te houden, zodat wij kunnen kiezen wanneer we bijvoorbeeld ons pakketje thuis krijgen. De ultieme keuzevrijheid die we daarin willen hebben, dat is wel heel tekenend voor hoe die consument op dit moment gewoon in charge is en eigenlijk centraal staat in alle … in de hele keten van het ritueel van het bestellen tot en met het afleveren.

Aftiteling: Succes op bestelling

Postnl.nl/succesopstelling

[logo postnl]