10 oktober 2019
Locatie:
Organisator:

Commissievergadering 'Logistiek'

Stapel met pakketten. Logo Thuiswinkel.org met kubus.

Het doel van belangenbehartiging is een zo goed mogelijk klimaat te realiseren zodat je kunt doen waar je goed in bent; ondernemen. Het optimaliseren van beleid en regels staat daarom centraal. Om voor de collectieve belangen van webwinkels op te komen heeft Thuiswinkel.org een aantal commissies. 

Het optimaliseren van de logistieke processen binnen en buiten het bedrijf is een belangrijk vraagstuk. Daarom heeft de commissie als een van haar kerntaken het nadenken over hoe het toeleveren, afleveren en retourneren goedkoper en efficiënter kan worden gemaakt. Wat kunnen leveranciers en operators doen om hoogkwalitatieve diensten te bieden waar webwinkels, consumenten en milieu blij van worden?

Belangrijk daarbij is dat er rekening wordt gehouden met het internationale speelveld, want shoppen – en dus de logistiek – stopt niet bij de grens. Daarom kijkt de commissie ook naar de standaardisatie van pakketlabels, aangezien deze ontwikkeling een positieve invloed heeft op cross-border logistiek. Een gestandaardiseerd pakketlabel maakt de integratie van ict-systemen overbodig, breekt de vervoerdersmarkt open voor alle partijen en zorgt ervoor dat de consument eenvoudiger op de hoogte kan worden gehouden over waar zijn pakket zich bevindt.

Daarnaast houdt de commissie zich bezig met nieuwe logistieke oplossingen en de gerelateerde milieu-impact. Hierbij wordt ook onderzocht wat per pakketje de impact van de last mile is, zodat we hierover meer duidelijk kunnen verschaffen richting de consument. Ook willen we op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen door bij andere partijen een kijkje te nemen of ze uit te nodigen voor een vergadering van de commissie.

Leden van de commissie Logistiek worden op de hoogte gehouden van de actuele maatschappelijke ontwikkelingen en het effect van toekomstige wetgevingen, nationaal en Europees. Daarnaast kunnen de leden ook input geven over zaken waar Thuiswinkel.org zich in de lobby op kan focussen.

Commissievergaderingen worden regelmatig op locatie gehouden, zodat leden een keertje in de 'winkel' van een medelid kunnen kijken.

In de commissie nemen werknemers van onderstaande organisaties plaats:

  • Kleertjes.com
  • CoolBlue
  • Otto
  • bol.com
  • Sanoma Uitgevers
  • wehkamp
  • Thuiswinkel.org

Wil jij deze vergadering bijwonen?

Wil jij op donderdag 10 oktober 2019 deze commissievergadering bijwonen? De Commissie Logistiek is op zoek naar nieuwe mensen die de commissie komen versterken. Als commissielid krijg je de kans om mee te denken over het te bepalen beleid en is er een luisterend oor voor regels op dit moment belemmerend werken voor je business. Je komt gemiddeld vier keer per jaar met vakgenoten bij elkaar en je kunt daarin direct van elkaar leren. Neem voor meer informatie contact op met Margreeth Pape ()

Naar de website >