5 september 2019 10:30 - 13:00
Locatie: Kantoor Thuiswinkel.org, Horaplantsoen 20, Ede
Organisator:

Commissievergadering 'Consumentenrecht & Privacy'

Toetsenbord met slotje en creditcard. Logo Thuiswinkel.org met kubus.

Het doel van belangenbehartiging is een zo goed mogelijk klimaat te realiseren zodat je kunt doen waar je goed in bent; ondernemen. Het optimaliseren van beleid en regels staat daarom centraal. Om voor de collectieve belangen van webwinkels op te komen heeft Thuiswinkel.org een aantal commissies. 

De Commissie Consumentenrecht & Privacy bestaat uit experts die werkzaam zijn bij leden van Thuiswinkel.org en beschikken over een juridische- of een marketingachtergrond. Deze commissie monitort en beïnvloedt privacy- en consumentenrecht-gerelateerde regelgeving die in Brussel of Den Haag in de pijplijn zit, maar heeft ook oog voor zelfregulering zoals de Nederlandse Reclame Code. Voorbeelden van onderwerpen die hierbij aan de orde komen, zijn garantieregels voor goederen en diensten, geo-blocking, bescherming van persoonsgegevens, cookies en direct marketing.

Tijdens vergaderingen wordt gesproken over de werkbaarheid en de impact van huidige of toekomstige regels en de rol van toezichthouders hierbij. Op deze manier dragen de commissieleden bij aan de visievorming van Thuiswinkel.org op deze onderwerpen. Ook speelt de commissie een belangrijke rol bij het opstellen van de Algemene Voorwaarden Thuiswinkel.org.

In de commissie nemen werknemers van onderstaande organisaties plaats: 

  • bol.com
  • Landal Greenparks
  • BCC
  • Coolblue
  • wehkamp
  • Achmea
  • Delta Lloyd
  • Mailorder Finance Gmbh/Klingel
  • Thuiswinkel.org

Wil jij deze vergadering bijwonen?

Wil jij op donderdag 5 september 2019 van 10.30 uur - 13.30 uur deze commissievergadering bijwonen? De Commissie Consumentenrecht & Privacy is op zoek naar nieuwe mensen die de commissie komen versterken. Als commissielid krijg je de kans om mee te denken over het te bepalen beleid en is er een luisterend oor voor regels op dit moment belemmerend werken voor je business. Je komt gemiddeld vier keer per jaar met vakgenoten bij elkaar en je kunt daarin direct van elkaar leren. Neem voor meer informatie contact op met Vincent Romviel ()

Naar de website >